05.09.2022.

12:29

Foto: Beta / Amir Hadžić, Tanjug / Ministarstvo odbrane

Hronika

EVO KAKO SE, NA SUĐENJU, BRANILA BIVŠA DRŽAVNA SEKRETARKA! Hrkalovićka: "U porukama VELJE NEVOLJE i Nenada Vučkovića se spominje NEBOJŠA, MOJ MINISTAR, NE JA!"

Takođe, izvršen je uvid i u beleške okrivljenog bivšeg načelnika Odeljenja za specijalne istražne metode Dejana Milenkovića, kojem se takođe sudi.

Informer

Dijana Hrkalović

Prvi izveštaj koji se čitao na suđenju jeste komunikacija između Veljka Belivuka i Nenada Vučkovića, inače pripadnika Žandarmerije. Okrivljena Hrkalović je na te poruke rekla sledeće: "Nemam šta da se izjašnjavam. U tom izveštaju se pominje i Nebojša - "moj ministar", "ministar", "Nebojša"".

Informer

Nebojša Stefanović

Na pitanje sudije da li ona osporava da se pominje u toj komunikaciji, pošto se prema dokazima, navodi : "D", "Dijana", ona je navela da osporava da je to ona.

Njen branilac Vladimir Đukanović naveo je: "Kakav je smisao da ovo čitamo kada je poenta da tužilac sve ovo dokaže. Tužilac bi morao da dokaže da je Dijana nešto naredila, a nema nigde njenog spominjanja".

Nakon poruka Veljka Belivuka, izvršen je uvid u beleške okrivljenog Dejana Milenkovića, nakon čega se on izjasnio. Kako je rekao, u beleškama je zapisivao šta mi kažu službenici.

- Ja sam čovek koji je dao 200 posto sebe. Nisam stao ni na jednu ni na drugu stranu. Dejan Milenković nije bio u komunikaciji sa Belivukom - rekao je okrivljeni Milenković.

Potom se na suđenju čitao izveštaj za ubistvo na šinama Vlastimira Miloševića, a za koje se sudilo Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću. Dijana Hrkalović rekla je povodom tog izveštaja: "Vladimir Rebić je potpisan na izveštaju, a ja sam okrivljena".

Sledeći pretres zakazan je za 14. oktobar u 10 sati, kada će biti pregledani snimci.