22.09.2022.

11:38

Foto: Privatna arhiva

Hronika

ODBRANIO DETE U ŠKOLSKOM DVORIŠTU PA NASTRADAO! Nasilnik osuđen na zatvorsku kaznu ZBOG NASILJA U BOGATIĆU

Za ovo krivično delo zaprećena je kazna od 2 do 12 godina. Više javno tužilaštvo je najavilo da će se žaliti na prvostepenu presudu, a blagom kaznom ogorčena je Ostojina rođena sestra Snežana Gordanić.

- Koliko noći nisam spavala posle njegove smrti, a tek koju agoniju sam preživljavala na svakom ročištu slušajući svešta o svom bratu i sada me presuda dosatno potresla. Sramota me i da kažem kakva je presuda i koliko je blaga kazna - očajna je sestra i dodaje da veruje da će Apelacioni sud ispraviti nepravdu.

Informer

 

Ostoja je nastradao kada je pokušao da zaštiti jedno dete iz sela u školskom dvorištu gde su se mališani okupljali na raspustu.

- Upozorio je mladića "da dete ostavi na miru" , nakon čega mu je prišao A.I. i udario ga pesnicom u glavu. Ostoja je pao na leđa i zbog frakture lobanje nekoliko minuta bio bez svesti. Strašnu scenu nasilja posmatralo je 15 maloletne dece koja su preplašena vriskala i zapomagala, ali se ipak snašla i brzo obavestili roditelje koji su pozvali hitnu pomoć. Ostoja je posle nekoliko minuta došao svesti, ustao pa ponovo pao. Najpre je zbrinut u šabačkoj bolnici, odakle je iste noći transportovan u Beograd gde je podlegao povredama posle pet dana - objasnio je sagovornik Informera . 

Za nesrećenog Ostoju kažu da se napatio jadnik , ni kriv ni dužan.

- Borio se da preživi, a celo selo se molilo za njega, naročito deca koja su ga volela. Često je bio u društvu dece i mladih jer nije imao svoje potomstvo. Svima je bilo zabavno u njegovom društvu kada im je pričao zanimljive i poučne priče i uveseljivao ih šalama. Tako je bilo i te večeri kada je
nastradao u želji da spase jedno dete da ga ne bi prebili. Kazna je neprimerena i ispade da je i moj Ostoja kriv
- priča sestra Snežana.  

U Sovljaku meštani i danas žale za Ostojom. Kažu da je bio dobar čovek, nikada se nije potukao ni posvađao, pa ni kada je ponekad umeo da popije.