30.09.2022.

14:13

Foto: printscreen

Hronika

DEVET GODINA ZATVORA ZA SAOBRAĆAJKU U KOJOJ JE POGINULA UČITELJICA IZ NOVOG SADA! Krivično veće Višeg suda izreklo kaznu!

Petru je takođe izrečena zabrana upravljanja motornim vozilom u trajanju od pet godina, po odsluženju zatvorske kazne

Informer

Nastradala Tijana Bilić

Sudsko veće je zaključilo da  dokazani navodi optužnog akta, i da nijedna činjenica nije bila sporna, niti dovedena u pitanje.

- Vi ste na pripremnom ročištu priznali krivicu, ali ste rekli da nije bilo baš tako kako je opisano u optužnim aktu .Vozili ste brzinom od 115 kilometara na čas, a na tom putu je dozvoljeno 80.Takođe, vozili ste neregistrovani automobil  sa probnom dozvolom, a u kolima nije bio  član porodice sa vozačkom iskustvom,kako zakon nalaže – obrazložila je presudu sudija Nataša Vojinović i dodala da je Korićanac vozio pod dejstvom psihoaktivnih supstanci. 

Informer

Saobraćajna nesreća se dogodila kad je mladić preticao  kolonu vozila  preko pune linije. Prednjim delom svojih kola je najpre udario u jedno vozilo ispred sebe, ali se nije zaustavio, nastavio je vožnju i udario u "reno klio", za čijim je volanom bila nesrećna učiteljica. Vozilo se prevrnulo pored puta, a Tijana je ostala mrtva na mestu.