30.09.2022.

21:04

Foto:

Hronika

UBIJEN ILI RANJEN? Mediji podeljeni: PUCANO NA RADOJA ZVICERA?!

Vest koja je poput munje prostrujala medijima, govori o likvidaciji vođe kavačkog klana Radoja Zvicera koji je prema istom izvoru ubijen u Panami.

U isto vreme pojedini meediji javljaaju da je Zvicer je upucan u iznajmljenoj vili u Panami i da se bori za život?! 

On je prema nezvaničnim informacijama panamskih novinara u vreme atentata bio u društvu svog bliskog saradnika B. M. Oni dodaju da će zvanična potvrda policije stići za nekoliko dana.ž

Najveći švercer kokaina na svetu?!

Vođa "kavačkog" klana, koji se smatra jednim od najvećih švercera kokaina na svetu.

Njegovo ime pojavilo se prvi put u javnosti u decembru 2017. godine, kada je objavljen 15-minutni snimak na Jutjubu sa detaljnim informacijama o „kavačkom klanu“, vođi ove grupe i njenim članovima.

Tada su otkriveni detalji koji nisu bili spominjani u javnosti, a koji se odnose na kriminalno delovanje ovog klana, kao i imena država u kojima deluju i lažni identiteti koje koriste.

Informer

Atentat u Kijevu
Žena ga spasila od smrti

Zvicer je jedno vreme boravio u Prištini odakle je koristeći lažna dokumenta putovao u Istanbul, Beč i Cirih. Iako se policija nadala da će i on biti uhvaćen u akciji koju su pripremali desetak dana, Zvicer je uspeo da napusti mesto koje je povremeno koristio.

Njegovo ime ponovo je dospelo u medije kada je u maju 2020. godine izbegao smrt u Ukrajini.

Njemu su tada ispred zgrade u kojoj je živeo sa suprugom prišli napadači i ispalili nekoliko hitaca. Od smrti ga je spasila upravo supruga Tamara, koja je u tom trenutku izvadila pištolj i zapucala na napadače, što ih je omelo da završe posao.

Iako teško ranjen, Zvicer je uspeo da se oporavi, a onda se, prema pisanjima medija, jedno vreme vratio u Crnu Goru.

Odatle je, kako se navodi, pobegao u februaru prošle godine čim su uhapšeni njegovi saradnici u Srbiji Veljko Belivuk, Marko Miljković i ostatak ekipe.

Informer

Hapšenje Vukotićevih ubica
Platio 1,5 miliona evra za likvidaciju Jovana Vukotića

Šef kavačkog klana koji je prema pisanju medija likvidiran u Panami, prvi je na listi osumničenih za nedavno ubistvo vođe rivalskog škaljarskog klana Jovana Vukotića. Prema navodima iz istrage istanbulske policije on je za to ubistvo preko svojih ljudi od poverenja iskeširao lokalnim kriminalcima 1,5 miliona evra.

Vukotić je ubijen u centru Istanbula u prisutvu ćerkice i trudne supruge. Ubice su njegovim kolima prišle na motoru i ispalile smrtonosni rafal, od kojeg je Vukotić ostalo na mestu mrtav.