05.10.2022.

17:39

Foto: MUP Srbije

Hronika

Laza Bombaš pobegao sa suđenja, pa uhapšen kod Ubu! Vođa valjevske grupe optužen za UBISTVO Željka Đedovića

Odmah pošto je za njim raspisana sudska poternica, policija u Ubu uočila je "audi" kojim je Lazarević, zvani Laza Bombaš, upravljao i pokušala da ga zaustavi, ali se on oglušio o naređenje i nastavio da vozi. Međutim, ubrzo je lociran i uhapšen pa sproveden u pritvorsku jedinicu. Protiv njega će biti podneta krivična prijava zbog napada na službeno lice tokom dužnosti.

Pema optužnici, Lazarević je organizovao grupu koja je od 2006. do 2009. terorisala Valjevce i reketirala sve viđenije privrednike. Pohapšeni su tek posle ubistva biznismena Željka Đedovića (30), koji je likvidiran u noći izmedu 3. i 4. aprila 2009. godine.

Kako se navodi u optužnici, Đedovića je ubio Zoran Jeličić koji važi za egzekutora "valjevskog klana". Saučesnik mu je bio Milan Milijanović, u to vreme pripadnik beogradske policije, koji je Jeličiću pozajmio svoju službenu uniformu koju je ovaj koristio prilikom likvidacije. 

Tokom istrage, Jeličić je priznao da je ispalio četiri metka u Đedovića, koji je malo pre toga izašao iz zatvora, gde je bio zbog podstrekavanja na ubistvo Laze Bombaša. Inače, ostaće upamćeno da je Jeličić u novembru 2019., tokom suđenja u Specijalnom sudu, posekao sebi vrat i ruku delićem skalpela koji je uspeo da prošvercuje u sudnicu, urlajući: "Pošto ne mogu da dobijem pravdu, onda ću se ubiti!".

Osim Lazarevića, Jeličića i Milijanovića, na optuženičkoj klupi nalaze se još i Nebojša Goloskoković, Aleksandar Pavlović, Dejan Velimirović, Mirko Lazarević, Marko Miličković i Aleksandar Bošković. Postupak protiv "valjevske grupe" traje, inače, već punih 14 godina bez prvostepene presude.