08.10.2022.

12:28

Foto: Printscreen

Hronika

OVI LJUDI NEMAJU SRCA! Ovo su očevi monstrumi koji su svirepo ubili svoju decu!

Nezapamćeni zločin u Vršcu samo je još jedan u nizu monstruoznih ubistava dece počinjena od strane očeva. 

Informer

Smrt male Petre podsetila je na više zverskih ubistava dece koja su u najvećoj patnji skončala. U Srbiji su se poslednjih nekoliko godina dogodila ubistva koja su potresla ne samo naše građane već i ceo region. 

Na smrt pretukao bebu od dva i po meseca 

Zločin koji je 2020. godine potresao srpsku javnost desio se krajem juna u kući u Ulici Petra Drapšina u Vršcu kada je Mišel Tot na smrt pretukao svog sina Nemanju koji je tada imao svega dva i po meseca. Beba je nakon 40 dana borbe za život na Institutu za majku preminula od posledica teških telesnih povreda. 

- Mali Nemanja je stalno plakao, to me je izluđivalo. Udario sam ga u glavu tri ili četiri puta da ga smirim, ali prestao je da diše - ispričao je tada Mišel šokiranim policajcima.

Obdukcija tela pokazala je da je beba bila potpuno zdrava pre nego što je pretučena, a da je preminula usled "teških povreda važnih moždanih centara". U međuvremenu Mišel Tot je presudom Apelacionog suda u Beogradu osuđen na 18 godina zatvora.

Informer

Marko Nikolić

Ispred CSR ubio sina Mihaila (4) i njegovu majku

U leto 2017. godine Marko Nikolić počinio je jedno od najsvirepijih ubistava kada je ispred Centra za socijalni rad u Rakovici pred svoju bivšu partnerku Maju Đorđević bacio njihovo četvorogodišnje dete Mihaila koga je prethodno ubio, a potom izvadio nož i nju iskasapio.

Nikolić je tada izjavio da je pre zločina detetu dao veliku količinu lekova za smirenje kao i da je mališana davio na banjičkom groblju pre odlaska u Rakovicu.  

Ubica je u zatvoru izvršio samoubistvo presekavši staklom sebi vrat.

Informer

Dejan Krstičić

Jednog sina iskasapio nožem, drugog teško ranio

Još jedno monstuozno ubistvo dogodilo se u Štrpcu 2017. godine kada je Dejan Krstičić jedno od svoje dvoje dece ubio, a drugo teško ranio. Krstičić je tada napao svoje blizance koji su imali svega dva meseca.

Krstičić je u svojoj porodičnoj kući naočigled supruge Ane kuhinjskim nožem iskasapio Nemanju, a Danila je od sigurne smrti spasila majka koja se borila sa njim. Nemanja je preminuo na putu do bolnice, dok je druga beba sa teškim povredama prebačena u niški Klinički centar gde su nakon jedanaestodnevne borbe, lekari uspeli da joj spasu život.

Veštačenjem je kasnije ustanovljeno da Dejan boluje od paranoidne šizofrenije, te da je zločin izvršio u neuračunljivom stanju. Sada se nalazi u zatvorskoj bolnici, a jednom je čak i pitao kako su mu deca.

Informer

Arpad Sabo

Zaklao ženu pa ćerkici od četiri meseca smrskao glavu

U avgustu 2016. godine dogodio se još jedan jezivi zločin u Veterniku, kada je Arpad Sabo zaklao svoju suprugu Slavicu (24) i ubio njihovu četvoromesečnu ćerku Nikolinu tako što joj je prvo bacio sto na glavu, a potom prerezao vrat istim nožem.

Tog dana, u noći između 15. i 16. avgusta 2016. godine, prvo je ubio Slavicu, i to tako što je najpre u kupatilu stana krenuo da je udara u glavu i telo. Onda je uzeo kuhinjski nož, dužine sečiva oko 20 centimetara, i Slavici zadao tri ubodne rane na vratu, ali se tu nije zaustavio već je nastavio da joj kasapi grkljan.

Nakon počinjenog ubistva, Sabo se okupao i pobegao, a uhapšen je na području Bačke Palanke. Osuđen je na 40 godina zatvora.

Informer

Ferdi Jašari

Ubio bebu pesnicama

Ferdi Jašari iz Beograda uhapšen je sredinom novembra 2018. godine jer je svoju petomesečnu bebu pretukao na smrt. On je optužen da je u kući u Zemunu uzeo u ruke bebu koja je plakala i udarao je po glavi i licu pesnicama, šamarao je da bi nesrećno dete umrlo dan kasnije u bolnici.

Jašari je nakon toga osuđen na 14 godina zatvora, ali je Apelacioni sud u u Beogradu ukinuo prvostepenu presudu i naložio novo suđenje. Jašari se tokom saslušanja u tužilaštvu branio "da je dete pretukao u rastrojstvu zbog narkomanske krize".

Sina tukao do iznemoglosti, pa ga stavio u krevet

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na 35 godina zatvora Kurtiša Kurtišija (30) jer je u junu 2015. godine na smrt pretukao svog 15-mesečenog sina D. M. 

Kurtiši je osuđen jer je 17. juna 2015. godine dok je njegova supruga bila odsustna više puta udarao rukama, nogama i čvrstim predmetom uplakano dete u predelu glave i tela i bacao ga na pod.

Nakon što ga je pretukao vratio je sina u krevet, pokrio ga i ostavio da leži, gde ga je bledog sa modrim usnama i u opštem lošem stanju zatekla majka, koja ga je zajedno sa okrivljenim odvela u bolnicu gde je dete preminulo od zadobijenih povreda. 

Kurtiši se kajao i pravdao da je istovremeno uzeo lekove za depresiju i puno popio, te da mu je "pao mrak" na oči kada je nasrnuo na dete.

Bonus video: