17.10.2022.

11:59

Foto: Foto: Marko Đoković, Miloš Rafailović

Hronika

EVO ŠTA SE DEŠAVA U SUDNICI! BELIVUK ZEVA, ČEŠE SE I SMEJE! Pokušava da razgovara sa SVOJIM VOJNICIMA, a njemu je POSLAO POLJUBAC!

Veljko Belivuk je prilikom izlaska za govornicu poslao poljubac i nasmejao se optuženom Milovanu Tadiću, koji sedi u drugom delu sudnice, a između njih su zatvorski stražari.

Inače, Belivuk je jedini optuženi koji je danas izašao za sudsku govornicu. Tokom izlaganja optužnice, Belivuk je zevao i to dok je tužilac izlagao deo koji se odnosi na ubistvo Zdravka Radojevića. On se češkao, vrpoljio na drvenoj klupi a u jednom trenutku se uhvatio i za glavu.

Belivuk je tokom izlaganja optužnice pokušao da razgovara sa optuženim Borisom Karapandžom, koji sedi dva reda iza njega.

- Smejao se, dobacivao je Karapandžiću, koji je veći deo vremena bio naslonjen na klupu kao da spava, često je zevao. Karapandžić je pokušavao da komunicira i sa Miljkovićem, delovao je kao da mu je sve interesantnije osim da sluša ono što se dešava u sudnici - objašnjava sagovornik Kurira šta se dešava u sudnici tokom prvog dana javnog suđenja.

U delu sudnice, koji je namenjen za publiku i neprobojnim staklom je odvojen od dela sudnice u kom sede optuženi, kako saznajemo, nema nijednog člana porodice niti prijatelja optuženih.

Kako su u publici bili samo novinari, svi optuženi su se okrenuli kada su predstavnici medija uvedeni unutra.

- Smejali su se i očigledno komentarisali među sobom dolazak novinara u sudnicu - dodaje naš sagovornik.