18.10.2022.

08:31

Foto: Foto: Marko Đoković, Miloš Rafailović

Hronika

BILI SU VIDNO RASPOLOŽENI, A MILJKOVIĆ NIJE SKIDAO OSMEH S LICA ČAK NI KADA.... Ovako su se Belivuk i Marko Mesar ponašali tokom suđenja

Kako saznajemo, tokom suđenja, Belivuk je bio obučen u belu majicu kratkih rukava, a Miljković u sivo-crnu, sa vidljivom tetovažom "svevidećeg oka" na levoj nadlaktici.

Obojica su sve vreme, iako okruženi brojnim čuvarima, međusobno komunicirali.

Bili su vidno raspoloženi i opušteni, a Miljković nije skidao osmeh sa lica čak ni kad je zamenik tužioca iz optužnice čitao stravične detalje kako su mučili i masakrirali žrtve.

Prisluškivanje

Veljko Belivuk je upitao sudsko veće "da li je realno" da ih sve bezbednosne službe prate i prisluškuju pola godine, dok oni navodno ubijaju silne ljude, a ništa ne preduzimaju.

- Svuda su nam postavili prislušne uređaje, snimali su čak i kad smo intimni sa suprugama, neke čak i u toaletu! Znali su u svakom trenutku ko šta jede i pije, a kao pustili nas da ubijamo! Ako je to tako, valjda bi i svi oni trebalo da budu optuženi za saučesništvo.

Podsetimo, optuženi Veljko Belivuk danas je prvi put javno izašao za govornicu kako bi potvrdio svoje lične podatke pred sudom. Na pitanje sudije da li ima nekih izmena u njegovim ličnim podacima, rekao je  da "nema nikakvih izmena nakon čega se vratio na optuženičku klupu.

Očekuje se da se okrivljeni kratko izjasne o krivici. Advokati odbrane su zatražili od suda da saopšte odluku o izdvajanju dokaza preuzetih sa aplikacije "Skaj", ali je sudija rekla da ta odluka još uvek nije doneta.