19.10.2022.

18:22

Foto:

Hronika

EKSTRADICIJA ŠKALJARCA! Ilija Milanović izručen Crnoj Gori

Danas je realizovana ekstradicija Ilije Milanovića (36) sa Cetinja iz Grčke u Crnu Goru, saopšteno je iz Uprave policije.

Kako dodaju, on se potražuje radi vođenja krivičnog postupka koji se protiv njega vodi pred Višim sudom u Podgorici, zbog krivičnog dela stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Milanović je sproveden na dalje postupanje Specijalnom državnom tužilaštvu gde mu je tužilac odredio zadržavanje do 72 sata.

Podsetimo, on je još u januaru uhapšen u Atini zbog falsifikovanja dokumenta, SDT ga je označilo kao člana kriminalne grupe.

Iz Crne Gore pobegao je u novembru prošle godine, ubrzo nakon što ga je Tužilštvo označilo kao pripadnika kriminalne organizacije bliske škaljarskom kriminalnom klanu, čiji članovi su, navodno, planirali da eksplozivom, na putu između Podgorice i Cetinja, likvidiraju više policijskih službenika uključenih u istrage ubistava Andrije Gazivode i Pera Muhadinovića.

Tada je na konferenciji za novinare SDT i UP pojašnjeno da su kriminalci planirali da postave eksploziv ispod tri policijska automobila i da ga aktiviraju dok su inspektori u vožnji.

Navodno, to su hteli da učine Cetinjani Filip Ivanović, Boban Sjekloća, Ilija Ivanović, Milanović, Nikola Martinović i M.M. koje SDT sumnjiči i za ubistva Gazivode i Muhadinovića.