24.10.2022.

15:28

Foto: In4s

Hronika

DETALJI HAPŠENJA U CRNOJ GORI! Pali pripadnici kriminalnog kavačkog klana, nađeno i oružje

Nekoliko pripadnika kriminalnog kavačkog klana uhapšeno je danas u Kotoru. Prilikom pretresa uhapšenih nađeno je više komada oružja kojima je, sumnjamo, planirano izvršenje krivičnih dela, rečeno je Libertasu iz vrha crnogorske Uprave policije.

Iz Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) je saopšteno da su, po nalogu specijalnog tužioca Miroslava Turkovića, uhapšeni M.K, M.Č, D.R. i M.J.

- Protiv njih, kao i protiv I.B. i V.V, koji su u pritvoru u Crnoj Gori, i R.Z, M.V. i S.J, koji su u bekstvu, biće podniet izveštaj kao dopuna krivične prijave, zbog postojanja osnova sumnje da su M.K, M.Č, D.R, M.J, I.B, V.V. i S.J. učinili krivično delo stvaranje kriminalne organizacije, a R.Z. i M.V. krivično delo teško ubistvo putem podstrekavanja -saopšteno je iz SDT-a.

Iz dokaza i obaveštenja prikupljenih u izviđaju, piše u saopštenju, “proizlaze osnovi sumnje da su, tokom 2020. godine, R.Z. i M.V, protiv kojih je policija, po nalogu tužilaštva, već podniela krivičnu prijavu za krivično delo stvaranje kriminalne organizacije, stvorena kriminalna organizacija, sa ciljem da se, u Crnoj Gori, ubije više osoba, koji su pripadnici suprotstavljene kriminalne organizacije, pa tim i oštećeni J.J”.

- Uhapšeni će biti sprovedeni specijalnom tužiocu na saslušanje, u zakonskom roku, a prethodno je policija pretresla njihove stanove i druge prostorije koje koriste, radi pronalaska dokaza i tragova o krivičnim delima, i privremeno oduzela veću količinu vatrenog oružja, ali i novac i pokretnu imovinu za koje postoji sumnja da potiču od kriminalne delatnosti i koji će biti predmet finansijske istrage- naveli su za pomenute medije iz SDT-a.