29.10.2022.

13:06

Foto: R.B.

Hronika

CENTAR KRUŠEVCA KAO RATNA ZONA! Zbog požara isključena je struja, a saobraćaj zabranjen, postoji OPASNOST OD OBRUŠAVANJA (FOTO)

Požar koji je jutros oko 8 časova izbio na krovu višespratne zgrade u Vidovdanskoj ulici u Kruševcu, je do podne maksimalno lokalizovan, ali još nije potpuno ugašen.

Struja ucentru grada je i dalje preventivno isključena, a ni povratak evakuisanih stanara iz susednih stanova još nije počeo.

Informer

 

Vatrogasci sa vrha zgrade ulivaju vodu u unutrašnjost propstorija na trećem spratu trgovinskog objekta bivšeg Beteksa, u kome se sada nalazi kineska robna kuća. 

U centru grada se još uvek vidi dim i oseća miris paljevine. Zbog opasnosti od obrušavanja fasade nagorele zgrade, saobraćaj će do daljeg, i nakon završetka akcije gašenja požara, u ovoj zoni biti obustavljen, što važi i za kretanje pešaka.

Informer

 

U akciji gašenja požara učestvovali su pored Vatrogasno spasilačke jedinice Policijske uprave PU Kruševac iz Kruševca, Trstenika i Ćićevca, Trayal AD, Coopertyrs, Rubin AD, Behtel Enca, JKP Vodovod, JKP Kruševac , ED Kruševac JKP Toplana, Služba Hitne pomoci Doma zdravlja i nadležne Gradske službe Kruševac

Informer

 

Zgrada u kojoj je izbio požar je , inače, iz 1938. godine. U pitanju je nekadašnja zgrada Trgovačke omladine, sagrađena iz dva krila. U jednom je stambena zgrada, a u drugom Kulturni centar i dopisništvo RTS-a, Pozorište, banka i više prodajnih objekata.