05.11.2022.

07:00

Foto:

Hronika

GDE ĆE LUKA BOJOVIĆ POSLE PROTERIVANJA IZ ŠPANIJE?! Čekaju ga Korać i 'škaljarci'

Bojović, za koga se godinama spekuliše da je preuzeo vođstvo nad "zemunskim klanom", u zatvoru je od 9. februara 2012, kada je uhapšen u Valensiji, a potom je osuđen na 18 godina zatvora zbog organizovanog kriminala i drugih krivičnih dela. Pošto je odslužio više od deset godina, prema zakonima španskog pravosuđa, stekao je pravo na uslovni otpust. Ministarstvo pravde Srbije saopštilo je da je, posredstvom naše ambasade u Madridu, obavešteno da je u Španiji otvoren predmet proterivanja Luke Bojovića.


Za sada je izvesno da on u Španiji ne može da ostane, te da će sa porodicom, suprugom Barbarom i troje dece, morati da izabere novu državu prebivališta. On u ovom trenutku može da se vrati u rodni Beograd, pošto je pravosnažno oslobođen od svih optužbi.


Međutim, malo je verovatno da će doći u Srbiju, s obzirom na to da se njegovo ime povezuje sa "škaljarskim klanom", koji je osam godina u krvavom ratu sa "kavčanima". Bojovićeva desna ruka Filip Korać (42), koji je navodno nastavio da rukovodi poslom posle Lukinog hapšenja, takođe je pred zakonom formalno čist, ali ni on već dugo ne boravi u Srbiji.