08.11.2022.

17:59

Foto: Fotoilustracija

Hronika

ISTINA JE, PLANIRAN JE ATENTAT NA VUČIĆA! ZVICER OBEZBEDIO PET MILIONA EVRA! Lalić objasnio detalje paklenog plana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića: Hteli su da postave bombe na javne objekte!

- U januaru 2021. godine Marko i Veljko su išli kod Zvicera povodom rođenja njegovog deteta. Pošto su od dela crnogorskih službi dobili info da se sprema njihovo ubistvo i pojavili su se kao živi mamac kako bi omogućili hapšenje pripadnika škaljarskog klana za pripremanje ubistva.

Sa oduševljenjem su pričali kako su sprovođeni sa naoružanim kombijima, kako crnogorske službe sarađuju i kako treba uspostaviti to i ovde.
Zvicer je obezbedio oko pet miliona evra i logističku i drugu pomoć delu službi za podešavanje političke klime za dovođenje na vlast nekoga ko bi bio podoban i radio u interesu klana. Sprovođenje je bilo u toku, delovanje putem društvenim mreža. Kao najveću pretnju su videli predsednika posle objave rata mafiji u kojoj su se prepoznali i tu je bila pomena i o atentatu kao krajnje rešenje. Bilo je priče da prvi sledeći prostesti budu veliki sukobi u cilju slabljenja institucija i pristiska na strukturu.

Pominjanjno je i postavljanje bombi na javne objekte i površine - rekao je Lalić.

Kako Informer saznaje, najnovija otkrića sa skaj aplikacije iz komunikacija kriminalnog klana, odnosno novi paketi prepiske, otkrivaju ko je još bio upleten u planiranje atentata na Vučića, sve o datumima i planovima. Najnovija saznanja potvrđuju da predsednik nije krenuo u obračun sa mafijom bukvalno bi bilo pitanje dana ili dva šta bi se desilo da je zakasnio...

On je objasnio kako je klan nastao.

- Što se tiče kriminalne grupe stvorili su je Veljko i Marko po izlasku iz pritvora nakon ubistva u šinama. To je 2019. počelo da dobija formu po uzoru na kartele. Najbliži njima su bili braća Budimir pa nadalje. 
Usmereno je sve bilo da se dobijaju informacije o pripadnicima škaljarskog klana, odanosti - započinje Lalić.

Belivuk pravio grimase, podsmevao se

Dok je Lalić govorio o predsedniku Vučiću i da je Zvicer dao pet miliona evra da se sruši vlast i dovede neko pogodan da radi za klan, Belivuk je počeo da se smeje, hvata za lice, prekriva oči, klatio se, kao da ga ismeva. Kad je bilo priče o atentatu, nasilju na ulicama, Belivuk i Miljković su počeli grohotom da se smeju. Belivuk se smejao i dok je Lalić pričao da je Zvicer poslao fotografije Ljepojinom kumu, i poruke da ga škaljarci prate i hoće da ga ubiju. I na kraju se smejao kad je sudija rekla Laliću da se umorio i da se prekida suđenje.

On kaže da se grupa finansirala trgovinom droge, kao i obezbeđenjem klubova.

- Kokain se kupovao preko Veljka i Marka od kavačkog klana. Za marihuanu su bili zaduženi braća Budimir. Poslednjih par meseci se pravio i spid i ja sam učestvovao nekoliko puta. To se više puta radilo na Partizanovom stadionu, a jednom i sa Milošem Budimirom u štek stanu u Ustaničkoj. U tim prostorijama su stajale vage, mašine za vakumiranje, kofein, kokain, etil alkohol i druga oprema i derivati za pravljenje razmeravanje pakovanje droge.

Što se kokaina tiče i druge droge retko se dugo skladištila na stadionu. Poruče se količine i one se taj dan, najkasnije sutradan razdele. Za kokain je bio zadužen Nenad sa nadimkom Deda.
Učestvovao sam u pratnji 40 kilograma kokaina koje su stigle na stadion koje je poslao Radoje. Drogu je vozio Đeneral, na kripti je bio upisan. To je bilo nekih dva meseca pred naše hapšenje.
Sa Zvicerom sam ja sarađivao vezano za kokain i to u više evropskih gradova, slao mi je od pet do 15 kilograma.

Oružje

Veliki snajper smo išli do Loznice da preuzmemo. On je preko Zvicerovog kontakta plaćen 12000 evra. To je bilo za najzahtevnije zadatke. Prilikom preuzimanja su bili Miljković, Marko Budimir i ja.

Nekoliko kalašnjikova, pušaka je kupljeno od mlađeg momka iz Hrvatske, poznanika od MIljkovića, To smo uzeli iz vikendice u Vojvodini.
To je bio jedini put da idemo Miljković i ja u Vojvodinu.
Svo oružje koje smo preuzimali je odvoženo ka kući u Ritopeku. U njivama kod Ritopeka se radila primopredaja sa Draganićem, koji je odvozio u kuću. Tamo se uklanjao DNK, to se radilo detaljno i pedantno - rekao je Lalić.