11.11.2022.

13:01

Foto: printscreen

Hronika

PA OVAJ JE STVARNO KAMIKAZA NA PUTU! Na pojedinim delovima autoputa vozio 300 kilometara na čas, policija ga zaustavila kod Smedereva!

- Stranog državljanina uređaji za merenje prosečne brzine snimili su na delu auto - puta između Kuzmina i Sremske Mitrovice i izmerili 239,5 kilometara na sat. U pitanju je prosečna brzina što znači da je on u pojedinim trenucima vozio i preko 300 kilometara na sat što je suludo - navodi naš dobro obavešteni izvor.

Čim su uređaji očitali prosečnu brzinu reagovali su pripadnici Uprave saobraćajne policije koji su obavestili presretače da zaustave ovo vozilo.

- Presretači su dobili sve potrebne informacije o automobilu i uključili su se u akciju. Ubrzo su na auto - putu kod Smedereva primetili mercedes koji odgovara opisu i zaustavili ga na bezbedan način. Vozač je odmah odveden kod sudije za prekršaje gde će mu se suditi po skraćenoj proceduri - navodi naš izvor.

Inače načelnik Uprave saobraćajne policije pukovnik Slaviša Lakićević u intervjuu za Informer pričao je između ostalog o novom sistemu merenja i kontrole brzine na auto - putevima, ali i o ostalim najvažnijim temama iz bezbednosti saobraćaja.