19.11.2022.

11:03

Foto: printscreen

Hronika

UMRLI U ŠUMI U ISTOM DANU, NA ISTOM MESTU, IZ ISTOG RAZLOGA! Bizaran slučaj smrti dvojice prijatelja u lovu, OSTAVIĆE VAS U NEVERICI!

Tada su dvojica prijatelja, lovci, preminuli u šumi, baš na istom mestu i baš od iste bolesti, u istom danu. Bio je jul, vrućina...

Jedna grupa lovaca je otišla u šumu, na čeki između zaječarskih sela Vratarnica i Zagrađe. Među lovcima su bili i članovi Lovačkog kluba Timok Mali Izvor" Ljubiša Tomić (58), trgovački putnik u
"Merkatoru" i Zoran Gmitrović (54), radnik u JP Železnice Srbije.

- Apsolutno sve je bilo isto kao I mnogo puta ranije kada smo išli u lov. Ali, kada smo se vratili kući, pozvali su nas telefonom članovi Ljubišine porodice I pitali gde je on jer se nije vratio kući iz lova.

Ljubiša se nije vratio kući  

To nas je začudilo I zabrinulo. Odmah smo se dogovorili da se vratimo I potražimo ga – pričali su tada lovci. I zaista, istog momenta kada su čuli da im se prijatelj nije vratio, lovci, među kojima je bio I Zoran Gmitrović, vratili su se do ulaza u selo Vratarnica I videli njegov džip. Krenuli su u šumu da ga traže, I na žalost, ugledali su njegovo beživotno telo.

Informer

lOVCI: Ilustracija

- Bukvalno smo se ukočili od šoka. Jednostavno nismo mogli da verujemo da gledamo Ljubišu kako nepomično leži, a do pre par sati smo razgovarali. I dalje u šoku, najednom smo pogledali u Zorana koji se ćuteći uhvatio za grudi. Za tren se srušio pred nama, samo par metara dalje od Ljubiše. Bili smo u neverici, izbezumljeni, ali smo odmah pokušali da pomognemo Zoranu, pokušali smo da ga probudimo, dozivali smo ga - kazali su lovci.

Izbezumljeni odmah su pozvali hitnu pomoć, na žalost, lekari su samo mogli da konstatuju da su obojica lovaca preminula I to od zastoja srca, odnosno infarkta.

Dvojica prijatelja ‘otputovala su na onaj svet" u samo par sati razlike. Baš na istom mestu, u isto vreme, od iste bolesti…