19.11.2022.

14:30

Foto: printscreen

Hronika

U MASOVNOJ PREVARI OJAĐENO DESETINE PORODICA! Prevejani prevaranti kupovali isključivo stoku, jedna BAKA STALA IM NA PUT!

- Ovu masovnu prevaru izvela su dvojica zaista maštovitih prevaranata. Očigledno su dugo sve smišljali, a cilj im je bio da prevare što više ljudi i naravno, da ih nikada ne uhvatimo.

Dvojica prevaranata su putovali po selima i vašarima na teritoriji Timočke Krajine, od Knjaževca,ž Zaječara, Boljevca, i od seljaka otkupljivali krave, ovce, prasad, koze... A sve su plaćali novčanicama koje su postojale u doba inflacije, i to isključivo 5.000 dinara sa likom Ive Andrića, štampane još 1992.godine.

Te novčanice oni su vrlo jeftino kupovali preko interneta. Prilikom kupovine imali su samo jedno pravilo – da osoba od koje kupuju stoku bude što starija, da ne bi odmah videla da novac nije važeći – saznali smo od nadležnih.

Informer

 

Seljaci u momentu kupovine nisu obraćali pažnju, neki su prevaru videli tek kada su trebali nešto da kupe baš tim novcem, neki čak danima kasnije...

Tako, dvojica nakupaca je kupila i za pravi novac preprodala na desetine i desetine domaćih životinja. Nakon par meseci, policija je uhapsila prevarante, i to zahvaljujući odličnom pamćenju jedne bake koja je zapamtila registraciju njihovog automobila.

Policija je uhapsila S.S. (29) i N.M. (41), obojica iz sela Merošine kod Niša.

Baka Jana zapamtila im tablice

Prevejani prevaranti su „pali“ kada su ojadili Janu Bujić iz sela Mali Izvor. Tada je ova baka ispričala:

- Bilo je to ovako. Moj muž Ilija(81) i ja smo krenuli na vašar u Boljevac i povezli dva jagnjeta da ih prodamo. Pred stočnom pijacom zaustavila su nas dvojica nakupaca. Moj muž sišao je s traktora i tražio im je 25.000 dinara za oba jagnjeta, a oni su se cenjkali. Tek kada su videli da moj Ilija neće da snizi cenu, doneli su pare, i to sve „petohiljadarke“. Pokazala bih vam, ali su sve novčanice uzeli policajcirekla je baka Jana.

Informer

 

Ilija je uzeo novac I počeo da broji. Tada je video da su mu greškom umesto pet dali šest novčanica od po 5.000 dinara. Pošten čovek je prevarantima vratio jednog ‘’Andrića’’.

- Ilija je rekao da su mu malo čudne ove pare, ali je ipak uzeo novac. Prevaranti su natovarili jagnjad u „pikap“, ali sam zapamtila registraciju! – kazala je tada baka Jana.

Onda je ovaj vremešni bračni par otišao na vašar. Dobijenim novčanicama su hteli da kupe zatvarač za motornu testeru, ali m je prodavac kazao da je novac nevažeći. Prevareni baka I deka su odmah otišli u policiju, sve prijavili, baka Jana je kazala broj registarskih tablica, I prevaranti su ubrzo uhapšeni.