30.11.2022.

19:07

Foto: Informer

Hronika

TUKAO I DAVIO ŽENU DOK JE DRŽALA BEBU U RUKAMA, DOBIO 20 MESECI ZATVORA! Nasilniku iz Novog Sada potvrđena kazna!

Ovaj slučaj je izazvao veliku pažnju javnosti, jer se na društevim mrežama pojavio snimak kako u Ćirpanovoj ulici nasilnik tuče i davi bespomoćnu ženu, dok ona sedi na klupi i drži bebu u rukama. 

Komšije iz okolnih zgrada su ceo incident snimile mobilnim telefonom i odmah alarmirale policiju, koja je nešto kasnije pronašla i uhapsila nasilnika. Darija je zadobila lakše telesne povrede.

Pored kazne zatvora, ovom siledžiji je izrečena i mera zabrane približavanja i komunikacije sa oštećenom Darijom, tako što mu je zabranjeno približavanje na udaljenosti manjoj od 100 metara, zabranjen pristup u prostorije oko mesta stanovanja i mesta rada oštećene, kao i dalje uznemiravanje i komunikacija sa ženom u roku od dve godine od dana pravnosnažnosti presude.

- U obrazloženju svoje odluke, drugostepeni sud navodi da je krivični postupak sproveden bez bitnih povreda odredaba krivičnog postupka, te da je prvostepeni sud pravilno i potpuno utvrdio činjenično stanje na koje je pravilno i zakonito primenio odredbe Krivičnog zakonika, nakon čega je doneo pravilnu i na zakonu zasnovanu odluku o krivičnoj sankciji – izjavila je Svjetlana Radovanović, portparol Osnovnog suda u Novom Sadu.