02.12.2022.

17:39

Foto: printscreen

Hronika

POLICIJA UBICU IZ PRIŠTINE OPKOLILA, DOK SU BILI PRED VRATIMA IZVRŠIO SAMOUBISTVO!? Pokušali da pregovaraju o predaji (Video)

Sokol Halili, koji je osumnjičen za ubistvo trudne supruge Hamide Magaši ispred klinike za ginekologiju u Prištini, navodno je tražio od nje da se pomire pre nego što je zapucao, prenose mediji na albanskom. On je pobegao nakon što je ispalio tri hica u ženu, ali policija je ubrzo uspela da ga pronađe.

Nakon što ga je locirala i opkolila policija, Sokol Halili se ubio, napisao je ministar unutrašnjih poslova Dželjal Svećlja na Fejsbuku. 

- Nakon intenzivnog rada svih jedinica Kosovske policije, bilo je moguće locirati lokaciju ubice Sokola Halilija. Uprkos pokušaju policijskih zvaničnika da pregovaraju o predaji, on se ubio - napisao je Svećlja.

Pogledajte:

Podsetimo, Hamide Magaši (35) ubijena je u dvorištu klinike za ginekologiju u Prištini. Za jezivo ubistvo žene, koja je bila u devetom mesecu trudnoće, osumnjičen je njen muž Sokol Halili (31) koji je u  oko 18 sati ispalio tri hica u nju kad je izašla iz ginekološke klinike. Jedan od svedoka rekao je da je muž monstrum bio obučen u crno i maskiran kapom.

Takođe, Sokol i Hamide bili su u braku samo četiri meseca nakon čega su se zbog porodičnog nasilja razdvojili. Tridesetpetogodišnja Hamide živela je u kući svojih roditelja u Lipljanu. Halili je inače dobio zabranu prilaska jer je supruzi 10. avgusta pretio u kući njenih roditelja. Ispostavilo se da je osumnjičeni osuđen i novčano kažnjen zbog nošenja oružja bez dozvole. Sestra nastradale Hamide Magaši, koju je bivši muž ubio u dvorištu ginekologije klinike u Prištini, navodi da je ubijena žena trpela porodično nasilje.