04.12.2022.

09:32

Foto: printscreen

Hronika

DVE PORODICE ZAVIJENE U CRNO! Jedan ostavio devojčicu i trudnu suprugu, drugi nije stigao da se oženi, JEZIVA NESREĆA u preduzeću "MTI" u Kraljevu

Kako saznajemo, nesreća se dogodila kada se na njih dvojicu i još jednog dvadesetšestogodišnjeg kolegu, obrušila velika količina piljevine iz silosa koji su čistili.

Informer

Drva /ilustracija 

Pod ogromnim teretom i bez vazduha, jedan radnik je preminuo na licu mesta, drugi je podlegao povredama u Opštoj bolnici „Studenica“ u Kraljevu uprkos ogromnim naporima lekara da ga reanimiraju, dok je treći radnik nekako uspeo sa se spase.

- Dolazio nam je kolega koji se spasio, jedva govori. A, i šta tu ima da se priča, ništa Marka ne može da nam vrati.

Markova supruga Olivera u dvorištu porodične kuće od tuge za tragično nastradalim suprugom ne može da dođe do reči.

- Imamo četvorogodišnju kćerkicu, a bebu smo očekivali u februaru. Ne mogu da govorim, razumite me, u drugom stanju sam – kroz suze teško izgovara Olivera.

O njenom tragično nastradalom suprugu rođaci, prijatelji i komšije koje zatičemo ispred dvorišta govore samo najbolje.

- Vredan i pošten momak, dobar otac i suprug. Obožavao je svoju kćerkicu, radovao se bebi, ali eto, nešto njemu i Oliveri nije dalo da zajedno dočekaju novu radost i ispune sve planove o kojima su sanjali – kaže jedan rođak.

Informer

Policija obavila uviđaj/ ilsutracija 

Slično o Markovom mlađem, takođe tragično nastradalom kolegi Stevanu Zdravkoviću govore i njegovi prijatelji u selu Vitkovac nadomak Kraljeva. U porodičnoj kući trenutno je samo baka, pa nas ljubazno mole da je ne uznemiravamo.

- Mnogo teško je sve ovo podnela. Majka i brat završavaju formalnosti u bolnici, a otac treba da doputuje iz inostranstva – objašnjavaju prijatelji.

Sve njih je, kako kažu, teško pogodila vest o ovoj nesreći. Izgubili su više nego dobrog i odanog prijatelja.

- Bio je to momak za primer, jedan u milion. Nije zaslužio da ode na ovakav način, ni mi da ga ovako zauvek izgubimo – naglašavaju Stevanovi drugari. - Celo selo tuguje za njim. Svi su u šoku.

Sahrana posmrtnih ostatataka Marka Milenkovića, kako saznajemo u porodici, biće obavljena u ponedeljak na gradskom groblju u Kraljevu, dok će termin sahrane Stevana Zdravkovića biti naknadno određen.

U PREDUZEĆU – BEZ KOMENTARA

Niko od nadležnih u preduzeću u kojem se nesreća dogodila nije bio raspoložen za izjave. Na ulazu nas je sačekala zaključana kapija, dok su nas pripadnici obezbeđenja ljubazno obavestili da „niko nije u stanju da razgovara sa novinarima“.

U svakom slučaju, povodom ove nesreće pune ruke posla svakako će imati i inspekcijske službe koje bi trebalo da utvrde da li su ispoštovane sve procedure zaštite na radu.