10.12.2022.

19:22

Foto: Printscreen

Hronika

DEJAN SVIREPO UBIO SINA ZBOG NOVCA? Detalji jezivog ubistva koji je potresao Suboticu - Opravdanje za ubistvo deteta nema

Nesrećni dvadesettrogodišnjak Milan nije ni slutio da će mu ovo biti poslednji koban vikend u porodičnoj kući u Subotici, gde je došao iz Novog Sada, gde je živeo. Poslednje viđenje sa majkom i bratom bilo je neočekivano, jer je iznenada došlo do svađe sa ocem Dejanom Jakovljevićem
(50), koji je nožem nasrnuo na sina i usmrtio ga u porodičnom domu.

Kako saznajemo otac je radio na carini, a niko od prijatelja nije imao ništa loše da kaže za petočlanu porodicu.

Komšije kažu da znaju sve troje dece, da je kćerka otišla u Ameriku i da tamo boravi, a da je Milan bio solidan mladić, da se ništa loše nikad nije čulo za njega.

Kuća u Plitvičkoj ulici je na uglu, a sa broja 21 gde su živeli Jakovljevići, nikada nije bilo prijave nasilja.

Informer

Dejan Jakovljević

Majka Maja (47) i otac Dejan su brinuli o svojoj deci, što su hvalili i poznanici na društvenim mrežama. Komšije iz susedne ulice kažu da jedini peh za koji znaju je saobraćajna nesreća Dejanova od pre nekoliko godina, ali da se dobro tada izvukao i da nisu čuli da je bilo ikakvog incidenta.

Noćašnju tragediju i teško ubistvo, ipak, niko ne može da razume, ni rođaci, ni komšije ni prijatelji, a jedna vremešna žena iz ulice kaže da opravdanja za ubistvo detatea nema, ma šta da je učinlo i ma kakav problem da je nastao.

- Nisu važne ni godine naše dece ni njihovi neuspesi, tu smo da ih podržimo, a ne da ih ubijamo i to na svirep način - kaže žena iz Plitvičke.

Informer

Dejan Jakovljević

O motivima ubistva sina i zašto se pomračio um ocu Dejanu da ubije rođeno dete zvanično nema podataka, jer je istraga u toku. Spekuliše se i da uzrok svađe novac, iako ima i onih koji tvrde da je familija solidno i pristojno živela.

Spekuliše se i da je Dejan povremeno konzumirao alkohol i da je to možda bio okidač tragedije koja je zadesila ovu nesrećnu porodicu.

Policija je uhapsila oca, ubicu, istraga je u toku, a pošto je majka pokušala da zaštiti sina, zadobila je od Dejana više udaraca po glavi i telu. Kako saznajemo Više tužilaštvo će razmotriti da li će, pored ubistva sina i povrede koje je naneo supruzi biti okarakterisane kao nasilje ili pokušaj ubistva.