21.12.2022.

10:04

Foto: Više javno tužilaštvo u Beogradu

Hronika

PODRŠKA ŽRTVAMA PORODIČNOG NASILJA! Lakše do posla i ekonomske nezavisnosti VIŠE JAVNO TUŽILAŠTVO U BEOGRADU

Sastanak je održan u skladu sa nalogom Koordinatorke za rodno zasnosvano nasilje Višeg javnog tužilaštva u Beogradu u utorak.

- Održan je u Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu koje od marta 2020. godine pruža ovu vrstu podrške, a usledio je nakon detaljnih priprema u beogradskim tužilaštvima, centrima za socijni rad, Nacionalnoj službi za zapošljavanje i Autonomnom ženskom centru - saopštilo je Više javno tužilaštvo.

Informer

 

Sastanku su prisustvovali zamenici javnih tužilac iz Prvog, Drugog i Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, kao i osnovnih javnih tužilaštava u Mladenovcu, Obrenovcu i Lazarevcu, zatim predstavnice Autonomnog ženskog centra, svih centara za socijni rad iz beogradskih opština kao i predstavnici Nacionalne službe za zapošljavanje.

- Učesnici sastanka upoznati su sa načinom rada za pružanje ovog vida podrške uz dobijanje informacija za dalji samostalni rad i postupanje.Početkom naredne godine sva tužilaštva sa teritorije Grada Beograda trebalo bi da započnu jednoobraznu podršku žrtvama nasilja u skladu sa čl.25 st.4 Zakona o sprečavanju nasilja u porodici, o čemu će se voditi jedinstvena evidencija, a sve u cilju da se kroz ekonomsko osnaživanje žrtava sa iskustvom nasilja eliminiše jedan od ključnih razloga za "ostajanje u nasilju“ - navedeno je u saoštenju.