23.12.2022.

09:22

Foto: Printscreen

Hronika

UGAŠEN POŽAR U FABRICI "SUTJESKA"! Iz objekta još kulja dim, SUMNJA SE KAKO JE IZAZVAN...

Požar je izbio sinoć oko 19.30 u Bulevaru despota Stefana u napuštenoj fabrici „Sutjeska“, koja se ranije bavila proizvodnjom medicinskih uređaja, a vatrenom stihijom je zahvaćena krovna konstrukcija na kompletnoj površini napuštenog objekta od oko 500 kvadratnih metara.

Prema navodima medija, u jednoj od prostorija zapalila se velika količina hartije i izvesnih materija, a vatra je ponovo buknula u večernjim satima. Kako se navodi, goreo je ogroman prostor koji je dug 150 metara i širok 20. Gašenje je sporo teklo jer vatrogasci nisu mogli da uđu u objekat. Akciju gašenja je sinoć otežavalo gusto šiblje, zbog kog nije bilo lako da se pristupi objektu. 

Informer

Vatra je potpuno progutala unutrašnjost objekta

U gašenju požara bio je angažovan 31 vatrogasac i 13 vatrogasnih vozila. Na lice mesta poslato je tri vozila sa 10 vatrogasaca iz VSJ Zvezdara, dva vozila sa 7 vatrogasaca iz VSJ Voždovac i jedno vozilo iz VSJ Borča sa 3 vatrogasca.

Pre mesec i po dana izbio je požar u istoj fabrici, samo u drugom krilu zgrade, a vatrogasne ekipe gasile su ga takođe nekoliko dana.

Informer

Vatrogasne ekipe su i dalje na terenu

Stanari okolnih zgrada su tada rekli su da strahuju od ponovnog požara i da osećaju isparenja hemikalija. Oni su tada istakli da je u objekte može da uđe ko hoće, jer nije ograđeno, a naročito je opasno što se u sklopu tih zgrada nalazi nekadašnja ICN Galenika i njena laboratorija.

U laboratoriji se i dalje nalaze polomljene boce iz kojih curi neidentifikovana tečnost, a po podu su razbacani burići, flašice i ostala hemija.

Vatrogasne ekipe su i dalje na terenu, a saobraćaj se ulicom Despota Stefana odvija normalno.