05.01.2023.

14:01

Foto: Z.I.

Hronika

GRUPNO SILOVALI DEVOJKU U NIŠU!? Oglasio se MUP - sve prijavljeno dan pred doček Nove godine

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, odmah po prijavi da je, kako se sumnja, u kasnim večernjim satima 30. decembra, izvršeno krivično delo silovanje nad ženskom osobom (28), preduzeli su sve mere i radnje iz svoje nadležnosti, radi utvrđivanja svih okolnosti i činjenica prijavljenog događaja, navodi se u saopštenju MUP.

Informer

 

Policijski službenici su obavili razgovor sa dvadesetosmogodišnjom ženom, izvršili uviđaj u ugostiteljskom objektu, koji je navela kao mesto događaja, kao i u njenom stanu gde je zatečena i sa oba mesta izuzeti su predmeti koji su poslati na veštačenje.

Policija je, takođe, obavila razgovor sa zaposlenima u navedenom ugostiteljskom objektu, kao i sa osobama, za koje postoje indicije da mogu biti povezane sa ovim slučajem.

Prikupljene informacije dostavljene su Višem javnom tužilaštvu u Nišu na dalju nadležnost.

Inače, slučaj navodnog grupnog silovanja u Nišu, dogodilo se 30. decembra u kafiću u centru grada, a prijavila ga je devojka iz Leskovca. Ona je tvrdila da je napadnuta u toaletu ugostiteljskog objekta, te da je bila žrtva četvorice muškaraca koji su je navodno silovali.

Kako je dalje navodila, otišla je kući gde joj je pozlilo, pozvala je Hitnu pomoć nakon čega je zbrinuta u niškoj bolnici, odakle je vrlo brzo otpuštena. S obzirom na to da je i lekarima govorila da je žrtva nasilnog seksualnog odnosa, rečeno joj je da to prijavi policiji što je iste noći učinila.

Nešto ranije pojavila se i informacija da je devojka dava i kontradiktorne izjave.

- Policija je sa njom obavila više razgovora, ona je iznela četiri verzije događaja. Njeni navodi su kontradiktorni, govorila je najpre o četvorici izvršilaca da bi na kraju optužila samo jednog - rekao je izvor upoznat sa slučajem i dodao da policija radi na slučaju i da će se svi detalji utvrditi.