06.01.2023.

11:05

Foto: printscreen

Hronika

HRANILA PSE UHAPŠENOM NARKODILERU! Dobijala pare od njegove majke, DANAS JE IZVODE KOD TUŽIOCA, PRETI JOJ DO 8 GODINA ROBIJE

Kako se sumnja, ona u sredu nije obezbedila kavez u kojem su bili psi koji su izašli iz jednog dvorišta na Kosmaju, a potom napali i izujedali novinara i analitičara Vladana Radosavljevića (62), koji je od zadobijenih povreda preminuo. U napadu je povređena i njegova supruga Olga (58).

Vlasnik tri opasna psa je Arsa S., koji se od septembra nalazi u pritvoru zbog trgovine drogom.

Vlasnica kuće, Milanka S., Arsina majka, živi u Francuskoj, a on je na imanju smestio opasne životinje. Na Milankin plac su prebačeni kada su, kako se sumnja, u novembru, u selu Nemenikuće kod Sopota, napali dečaka starog 14 godina. Kada je Arsa S. završio u zatvoru, pse je povremeno hranila Violeta M., kojoj je njegova majka slala pare za tu uslugu.

Informer

Violeta M., rekla komšijama da psi dosad nisu napadali ljude

Psi koji su napali Vladana su rase staford, mešanac staforda i pitbula i jedan mešanac.

Napad je, navodno, videla i žena koja hrani pse. Ona je sklonila pse u kavez, a komšijama je rekla da poznaje vlasnika, kao i da se takvo nešto dosad nije desilo. Navela je da je obilazila kuću nekoliko puta i naglasila da u istoj ulici ima desetak pasa koji čuvaju vikendice.

Informer

Psi su bili smešteni u slabo obezbeđene kaveze

Osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedena nadležnom tužilaštvu. Njoj preti od 1 do 8 godina zatvora.

Više javno tužilaštvo u Beogradu dalo je nalog Osnovnom javnom tužilaštvu u Mladenovcu da odredi zadržavanje do 48 sati Violeti M.