10.01.2023.

13:45

Foto: Printscreen MUP Srbije

Hronika

BEZ MILOSTI PARTNERKU TEŠKO POVREDIO, SLOMIO JOJ KIČMU! Uhapšen bivši robijaš, kao maloletnik učestvovao U OTMICI I UBISTVU!

- Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu u efikasno sprovedenoj akciji po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva, uhapsili su A.S. zbog sumnje da je izvršio krivino delo teška telesna povreda nad svojom emotivnom partnerkom.

On se sumnjiči da je u ponedeljak popodne više puta rukama i nogama udarao četrdesetjednogodišnju ženu, polomio joj dva pršljena, naneo više lakih telesnih pvoreda a zatim pobegao sa mesta događaja. Policija ga je ubrzo pronašla i uhapsila a žena je sa teškim povredama zbrinuta u UKC Niš – saopštila je niška Policijska uprava.

Kako dalje navodi policija, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i izrečene su mu policijske hitne mere nakon čega će uz krivičnu prijavu biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu.  Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na građane da svaki vid nasilja u porodici prijave policiji besplatnim pozivom na brojeve telefona 0800 100600 ili 192, koji su sve vreme dostupni.

Kao maloletnik učestvovao u otmici i ubistvu 

Kako saznajemo, A.S. je odranije poznat organima gonjenja, odležao je 10 godina zatvora jer je kao maloletnik učestvovao u otmici i ubistvu petnaestogodišnjeg dečaka M.K. 

Stravičan zločin izvršen je 2005. godine kada je A.S. sa svojim saučesnicima namamio petnaestogodišnjaka u staru barutanu, gde su ga vezali lisicama i tukli ga do smrti. ž Nakon toga pokušali sud a od njegovih roditelja iznude novac, tvrdeći da će im vratiti dečaka ako ih isplate.