15.01.2023.

12:48

Foto: N. Šević

Hronika

DRAMA NA SAVI! Brod udario u splavove i nastavio da se kreće! POLICIJA USKAKALA NA PLOVILO U POKRETU

Naime, policajci Jedinice za bezbednost na rekama, po dojavi da je sinoć oko 19.40 časova jedan brod udario u nekoliko splavova, brzom i efikasnom akcijom sustigli su i ukrcali se na brod u pokretu i obuzdali njegovo kretanje.

Kako saznajemo nesreća se dogodila na jedanestom kilometru reke Save.

- Nakon što su se policajci ukrcali na brod u pokretu on je bezbedno sproveden i usideren. Na taj sprečeno je dalje nastupanje materijalne štete i eventualne opasnosti po život ljudi - rekao je izvor Informera upoznat sa slučajem.

Informer

 

Kako je policija saopštila brod je prevozio pesak i da ga je sprovela na 3,4 kilometra reke Save i obezbedila da ne plovi dalje.

- Kontrolom je utvrđeno da je šezdesetpetogodišnji zapovednik broda imao 2,52 promila alkohola u organizmu, a sedamdsetjednogodišnji mornar 1,93 promila alkohola u organizmu. O događaju je obavešteno Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu - saopštila je policija.

U toku je uviđaj koji se po nalogu nadležnog tužilaštva vrši od strane pripadnika Inspekcije za bezbednost plovidbe Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, uz pomoć pripadnika Jedinice za bezbednost na rekama MUP-a.