15.01.2023.

14:56

Foto: printscreen happy tv

Hronika

OGLASILO SE VIŠE JAVNO TUŽILAŠTVO U BEOGRADU! Traže hitno prikupljanje svih podataka povodom napada na advokata

Njega su kako nezvanično saznajemo napala, oko 19 sati, pre dočeka srpske Nove godine u blizini Opservatorijuma, napala dva razbojnika za kojima policija intezivno traga.

Kako je za medije Todorović izjavio dobio je više udaraca patikama po glavi i telu.

- Udarili su me sa otpozadi po glavi. Pao sam i rasekao se. Video sam dvojicu mladića. U tom momentu, drugi mladić me je snažno šutnuo nogom u glavu. Ma bilo je strašno vikali su „"Daj pare, daj pare!".  Vukli su me  i tada je neko naišao, a oni su otrčali. Šta mogu da kažem sem  da sam potresen i potpuno u šoku – rekao je advokat za "Alo".

Informer

 

Napadnuti advokat  trenutno se nalazi u Urgentnom centru gde čeka skener glave radi provere da li ima potres mozga i unutrašnje krvarenje.

Oglasilo se Više javno tužilaštvo

"Kontakt tačka" za napad na advokate u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu dao je nalog Prvom osnovnom javnom tužilaštvu da se hitno utvrde sve okolnosti u vezi sa napadom na advokata Miroslava Todorovića Šeru. 

- Potrebno je da se pribave sva obaveštenja, obavi razgovor sa advokatom bez odlaganja, da se policiji naloži da otkrije eventualnog učinioca krivičnog dela i da o svemu u što kraćem roku obavesti Više javno tužilaštvo u Beogradu - navode u Višem javnom tužilaštvu.

Informer

 

Nalog je dat nakon pisanja medija da je Todorović preksinoć napadnut na Kalemegdanu.

Viši javni tužilac u Beogradu Nenad Stefanović imenovao je jednog od svojih zamenika kao "kontakt tačku" za brzu i efikasnu razmenu podataka sa policijom u slučajevima napada na policajce i za neodložno reagovanje radi otkrivanja i procesuiranja napadača.

Zadatak ovog tužioca je da u slučaju izvršenja krivičnog dela nad pripadnikom MUP-a koordinira rad dežurnog tužioca u cilju bržeg i efikasnijeg postupanja protiv počinioca krivičnog dela