01.02.2023.

11:41

Foto:

Hronika

PRIMORAVALI DEVOJČICU IZ DOMA NA PROSTITUCIJU! Trete se za krivično delo Trgovina ljudima TUŽILAŠTVO TRAŽI PO PET GODINA ROBIJE

Osumnjičenima se optužnicom, koja je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju, na teret stavlja krivično delo Trgovina ljudima u saizvršilaštvu, za koje je zaprećena kazna zatvora od najmanje 5 godina.

- Tužilaštvo je predložilo da se Teodori J. i Filipu T. produži pritvor da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivično delo, dok je za Markom S. raspisana medjunarodna poternica. Takođe, tužilaštvo je predložilo sudu da maloletnoj oštećenoj dosudi imovinsko pravni zahtev u iznosu od ukupno milion dinara, zbog pretrpljenog straha, fizičkih bolova, povrede časti, ugleda, slobode i prava ličnosti, kao i da okrivljene obaveže na plaćanje troškova sudskog postupka - saopštilo je tužilaštvo.

Informer

 

Podsetimo, osumnjičeni su uhapšeni u oktobru prošle godine, a  sumnja se da su Teodora J. i Filip T. zajedno sa Markom S. od februara do 1. juna 2022. godine, maloletnu oštećenu.

- Devojčica je bila u Domu za nezbrinutu decu, tada imala 16 godina, a oni su je kako se sumnja primoravali na prostituciju i seksualnu eksploataciju, iskorišćavajući njene teške životne prilike, dovodeći je u najpre u zabludu, a potom upotrebljavajući silu i pretnje - rekao je ranije izvor Informera. 

Informer

 

Kako je dodao naš sagovornik devojčici su tokom zlostavljanja pripisali i nepostojeće dugove koje trebala da im otplati.

- Terali su je na prostituciju i uzimali joj sve pare, a onda joj je T. J. davala pola ili manje od onoga što je nesrećna devojčica zarađivala - objasnio je ranije naš sagovornik.

Osumnjičeni su uhapšeni u oktobru prošle godine a T.J. je na saslušanju suštinski priznala radnje izvršenja krivičnog dela za koje se tereti, dok je F.T. negirao i izneo svoju odbranu. Za Markom S se još uvek traga. 

Informer

Tužilaštvo je ranije, predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da im odredi pritvor da ne bi uticali na svedoke i da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivično delo.

Prema nezvaničnim informacijama, uhapšena T. J. porodila se mesec dana pre hapšenja, a otac je, navodno upravo Marko S.