Autor: Informer.rs

09.02.2023.

12:08

Foto: Informer

Hronika

INSPEKCIJA U VRTIĆU U KOM JE PRIJAVLJENO SILOVANJE DETETA!

Kako su saopštili iz Ministarstva nadležni proveravaju situaciju:

- U vrtić je upućena gradska prosvetna inspekcija - saopštili su iz Ministarstva.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, obavešteno je Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu, te je policija upućena da izvrši sve provere i da se sprovede institucionalni nadzor, kako bi se utvrdilo da li je došlo do propusta od strane bilo kog lica u slučaju navodnog silovanja u privatnom vrtiću u Zemunu.

Nakon svih obavljenih provera, preduzimaće se dalje radnje.

Podsetimo, roditelji deteta koje ide u ovu predškolsku ustanovu u Zemunu, prijavili su navodno seksualno uznemiravanje koje se, kako tvrde, desilo između dečaka predškolske grupe.

Slučaj je preuzelo Više javno tužilaštvo u Beogradu koje je javnost obavestilo "da u ovom slučaju nema krivičnog dela jer deca do 14 godina nisu krivično odgovorna"

U Treće osnovno javno tužilaštvo narednih dana biće pozvane vaspitačice iz jednog privatnog vrtića u Zemunu kako bi se utvrdilo da postoji njihova krivična odgovornost u slučaju, navodnog, silovanja dečaka (5). 

Prethodno je policija upucena da izvrsi sve provere i da se sprovede institucionalni nadzor, obavesti inspekcija, kako bi se utvrdilo da li je doslo do propusta od strane bilo kog lica. Nakon svih obavljenih provera, preduzimace se dalje radnje.