14.02.2023.

16:43

Foto: R.B.

Hronika

VATRENA STIHIJA USRED NOĆI PROGUTALA KUĆU! Domaćina iz sna probudila buka krova koji se stropoštao, SPASAVAO JE GOLI ŽIVOT!

Veliki požar sa gustim dimom, koji je izbio protekle noći u Balšićevoj ulici br. 19, na kući od 125 kvadfrata, vlasnika Vojina Zdravkovića u Kruševcu, izgoreo je ceo gornji sprat i krovna konstrukcija.

Požar je vlasnika probudio na spavanju, tako što su, kako on priča za Informer, počele da padaju grede sa gornjeg sprata .

Srećom, niko u ovom stravičnom požaru nije povređen. Vatrogasci su lokalizovali požar koji je pretio da zahvati kuće u susedstvu, a opasnost od požara je pretila i zdravstvenoj ambulanti u neposrednoj blizini.

Informer

 

- Požar se dogodio u vreme dok sam spavao, nešto posle jedan sat iza ponoći. Spavao sam, nikog osim mene nije bilo u kući. Prvo sam začuo da padaju grede sa krovne konstrukcije i gornjeg sprata, pucalo je na sve strane, a počeo je da kulja dim. Izleteo sam iz kuće i pozvao vatrogasce. Ubrzo je stigla i policija i Hitna pomoć. Srećom, niko nije povređen- priča nam Vojin Zdravković, dok sa komšijom u susedstvu na glas razmišlja šta mu je činiti.

- Očekujem da mi, valjda, neko iz opštine pritekne u pomoć, bar u raščišćavanju otpada od požara- priča.

Po obavljenom uviđaju, utvrđeno je da je požar izazavao kvar na električnoj instalaciji.