19.02.2023.

13:26

Foto: Printscreen/Youtube

Hronika

REVOLVERAŠ IZ PANČEVA OSTAJE U PRITVORU! Iz pištolja ranio mladića u stomak, preti mu VIŠE OD 10 GODINA ROBIJE

Svoju odluku Viši sud je obrazložio opravdanom sumnjom da bi M.S. boravkom na slobodi ometao istragu i pobegao, a pogotovo zbog toga, što je za dela za koje se tereti - pokušaj ubistva i neovlašćeno posedovanje i korišćenje vatrenog oružja, propisana kazna zatvora preko deset godina.

Kao jedan od dodatnih argumenata za određivanje pritvora je i činjenica da je posle incidenta, došlo do uznemirenja javnosti, što kako smatra Tužilaštvo, može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Inače, Više javno tužilaštvo u Pančevu prethodno je donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog M.S. (21) iz Pančeva zbog sumnje da je izvršio krivična dela ubistvo u pokušaju i nedozvoljeno nošenje oružja.

Upucao mladića u stomak

Na teret mu se stavlja da je 15.februara 2023. godine oko 16 časova u Pančevu, ispred zgrade u Ulici Ilije Garašanina, pokušao da liši života M.B (21)  tako što je, iz vatrenog oružja koje je nedozvoljeno nosio, ispalio projektil u pravcu oštećenog usled čega je ovaj zadobio teške telesne povrede u predelu stomaka.