28.02.2023.

14:02

Foto:

Hronika

DILERIMA NARKOTIKA 15 GODINA ROBIJE! Među njima bračni par, poznati automobilista i ćerka Kićuna Viltijevića!

Automobilista Mladen Lalušić je dobio kaznu u trajanju od četiri godine i šest meseci zatvora. Njegova supruga Jelena Lalušić, inače ćerka i sestra ubijenih Kićuna i Filipa Vilotijevića, osuđena je na tri godine zatvora, a Dragan Milošević na tri godine i šest meseci, dok je Nenadu Živojinovu izrečena jedinstvena kazna od četiri i po godine zatvora zbog neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet droge i nelegalnog oružja.

- Od okrivljenih je istom presudom oduzeta opojna droga, oružje, imovinska korist pribavljena krivičnim delom, kao i predmeti krivičnog dela. Istom presudom, okrivljeni supružnici Mladen i Jelena Lalušić oslobođeni su optužbe da su izvršili krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Protiv navedene presude stranke i branioci mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Novom Sadu - saopštio je danas Viši sud u Novom Sadu.

U žbunju uz narkotike pronađene ručne bombe

Ova grupa uhapšena je 2018. godine nakon što je novosadska policija na Iriškom vencu, pronašla sakriveno u žbunju 16,2 kilograma marihuane, 4,5 kilograma ekstazija i 10 ručnih bombi.
Pretresom jednog stana u Novom Sadu pronađena je oprema za uzgajanje marihuane u veštačkim uslovima, lovačka puška i manja količina narkotika.

Inače, Jelenin otac Kićun Vilotijević je ubijen ispred kafića Kaskada u Fruškogorskoj ulici u Novom Sadu , u noći između 9. i 10. jula 1999. godine. Njen brat Filip ubijen je 2015. godine kod Aleksandrovih salaša na Paliću, a u njega je pucano dok se nalazio u automobilu.

Drugi brat Stefan je teško ranjen u decembru 2018. godine u Beču kada je ubijen član kavačkog klana Vladimir Roganović.

Jelena je i sestra od tetke estradne zvezde Dare Bubamare, koja je posle njenog hapšenja, izjavila da ne može da veruje, jer je Jelena „divna devojka, ima malu bebu i mora da je neka greška“.

Informer

 
Kićun ubijen u sačekuši, sumnja se u krvnu osvetu

Kićun Vilotijević važio je za najuticajnijeg crnogorskog bosa u Novom Sadu tokom devedesetih godina prošlog veka. Ubijen u novosadskom naselju Liman u julu 1999. godine. Na njega je pucano u sačekuši ispred kafića „Kaskada“ dok je sedeo u svom „audiju“. Tada je podlegao povredama, a u pucnjavi je ranjen i jedan njegov rođak.

Tada se razlog za ubistvo Kićuna tražio u sukobu sa crnogorskom porodicom Radulović, jer se sumnjalo da je u pitanju krvna osveta između dve porodice.