03.03.2023.

17:31

Foto: Tanjug/Informer

Hronika

POLICAJCI U ŠOKU, VOZAČ POZITIVAN NA OSAM VRSTA NARKOTIKA! Kod rekordera pronašli još droge, vozio tuđa kola sa isteklom registracijom!

Kako je za radio Dunav rečeno, muškarac star 25 godina koji je upravljao vozilom „ford mondeo“ zaustavljen je u redovnoj kontroli saobraćaja koju vrši granična policija na Dunavu.

Pored toga što je upravljao vozilom istekle registracije koje nije u njegovom vlasništvu, droga testom utvrđeno da je pod uticajem kokaina, amfetamina, benzodiazepina, metadona, metamfetamina, fenciklidina, barbiturata i drugih opijata.

Pretresom vozila policija je pronašla i nekoliko grama bele praškaste materije, kao i zelene biljne materije za koje će naknadnim veštačenjem biti utrđeno da li su opojne droge.

Vozač je do otrežnjenja zadržan u policijskoj stanici Apatin i protiv njega će u redovnom postupku biti podneta prekršajna prijava.

Za ovu vrstu prekršaja propisana novčana kazna iznosi od 20.000 do 40.000 dinara ili kazna zatvora u trajanju do 30 dana. Pored kaznenih poena propisuje se i zaštitna mera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od najmanje šest meseci.