06.03.2023.

13:40

Foto: printscreen

Hronika

GRADONAČENIK PIROTA OGLASIO SE POVODOM UBISTVA U CENTRU GRADA! Osudio nasilje, ali i pozvao građane da reaguju

Vasić je napomenuo da je tragični događaj u centru Pirota uznemirio je ceo njihov, inače miran i bezbedan grad.

- Pre svega u ime Grada i u svoje lično ime izjavljujem najdublje saučešće porodici naše nastradale sugrađanke, naše Sanje. Najoštrije osuđujem svaku vrstu nasilja, verbalno i fizičko, naročito prema ženama i deci. Bilo da je nasilje direktno, na ulici, radnom mestu, ili u porodici, ili čak i na društvenim mrežama - naveo je gradonačelnik Pirota i dodao:

Informer

 

Neprihvatljivo je da se ovakve i slične stvari dešavaju u našem društvu i zbog toga želim da u ime Grada dam podršku svakoj žrtvi nasilja, da pomognem na svaki mogući način i poručim im da nisu same. Da ih ohrabrim da nasilnike prijave nadležnim institucijama, a da institucije oštrije i brže reaguju u zaštiti žena i dece - rekao je Vasić.

Pored toga on je pozvao građane da grade sigurnije i bolje društvo.

- Društvo zasnovano na međusobnoj toleranciji i solidarnosti, da nam se ovakav nemio događaj nikada ne ponovi - istakao je gradonačelnik Pirota Vladan Vasić.

Podsetimo,  M. M. (55) je nasred ulice upucao je svoju bivšu partnerku Sanju  M. i tom prilikom je usmrtio čemu je svedočio očevidac koji je video ubijenu kako bira voće u poslednjim sekundama njenog života.

Ubijena žena Sanja M. je bila u prodavnici, kada je do nje došao njen bivši partner M. M.i upucao je u glavu.