08.03.2023.

14:49

Foto: printscreen

Hronika

ZAPLENJENO OKO 16 KILOGRAMA MARIHUANE U BEOGRADU! Pronađeno oko 12.000 evra, a uhapšen je i jedan Crnogorac

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, u dve odvojene akcije, zaplenili su oko 16 kilograma biljne materije za koju se sumnja da je marihuana i uhapsili dve osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Informer

 

U prvoj akciji, pripadnici Policijske stanice Voždovac, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsili su L. P. (31) nakon što su u stanu na Zvezdari u kojem je neprijavljeno boravio pronašli oko 6 kilograma biljne materije za koju se sumnja da je marihuana.

- Takođe u istom stanu policija je pronašla vagicu za precizno merenje, kao i 11.350 evra, 40.000 dinara, 300 kanadskih dolara i 250 američkih dolara, za koje se sumnja da potiču od prodaje droge - saopštila je policija. 

Kako je navedeno u saopštenju, u drugoj akciji, pripadnici Policijske stanice Novi Beograd i Interventne jedinice 92 uhapsili su državljanina Crne Gore V. S. (44).

- Pregledom automobila marke "reno" kojim je upravljao zaplenjeno je oko 10 kilograma biljne materije nalik na marihuanu, koja je bila spakovana u 20 paketa - navedeno je u saopštenju.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivične prijave, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.