10.03.2023.

13:05

Foto: UDS

Hronika

DOLIJAO NASILNIK! Bivši funkcioner DS-a osumnjičen za silovanje, na 8. mart NAPAO DEVOJKU

Kako je zvanično saopšteno iz novosadske polcije, sumnja se da je on, preksinoć, u jednom stanu, silovao dvadesetjednogodišnju devojku.

- S. E. je određeno zadržavanje do 48 sati i biće priveden, uz krivičnu prijavu, višem javnom tužiocu u Novom Sadu – navode u policiji.

Kako nezvanično saznajemo, devojka je ispričala da je napasnik pozvao u njegov stan kako bi joj „ pomogao da nađee stan i posao“, a pod izgovorom da je u kafićima i restoranima u gradu gužvu, nagovorio je da dođe kod njega u stan. Oni su stupili ranije u kontakt, navodno,preko Fejsbuka.

- Devojka je rekla da je u stanu najpre tražio „milom“ da imaju seksualni odnos, a zatim da je silovao. U jednom momentu uspela je da pobegne na ulicu, gde je pomoć potražila od jednog dostavljača, koji je odveo u policiju – kaže za Informer izvor blizak istrazi.

Optuženi za krivično delo silovanje Srđan Egić je diplomirani politikolog za međunarodne odnose i doktor ekonomskih nauka. Oženjen je i ima dvoje dece, a posle odlaska sa funkcija bavio se biznisom. Svojevremno je uživao veliko poverenje čelnika DS, pa je bio i direktor jedne ustanove koja zbrinjava decu.