10.03.2023.

17:13

Foto: Facebook

Hronika

UBIO DETE OD BATINA, ŠALJU GA NA PSIHIJATRIJU! Evo kako se očuh dvogodišnje Petre na saslušanju branio

Očuh Miloš je devojčicu ubio batinama, ali Iz tužilaštva ističu i da im još uvek nije dostavljen zapisnik o izvršenoj obdukciji od strane veštaka Zavoda za sudsku medicinu Niš.

- M.N. je bio izveden pred tužioca Viđeg suda u Zaječaru, ali nije želeo ništa da kaže osim da je njegova trenutna odbrana ćutanje. Odmah mu je određen pritvor do 30 dana. Sadažnjom odlukom upućujemo ga u Specijalnu zartvorsku bolnicu Centralnog zatvora u Beogradu radi neurološkog I psihijatrijskog veštačenja – saznajemo od nadležnih.

I pred Osnovnim tužilaštvom, koje je podiglo optužnicu protiv majke Jelene T, kao I pred Višim tužilaštvom koje je nadležno za Miloša Nikolića, počelo je saslušavanje svedoka. Inače, Nikoliću preti doživotna robija zbog krivičnog dela teško ubistvo.

- Saslušavanje svedoka je i dalje u toku. Zbog istrage koja se vodi, a koja još nije završena, ne možemo dati podatke ko je sve saslušan, i šta je ko izjavio pred tužiocima – kažu u oba zaječarska tužilaštva.

Majka bila žrtva nasilja  

U Osnovno javno tužilaštvo stigao je i traženi izveštaj Centra za socijalni rad u Zaječaru o postupanju samog centra u vezi sa porodicom osumnjičene, iz koga se vidi da je bilo više prijava za nasilje u porodici i to nad majkom ubijene devojčice, Jelenom T. od strane više članova te porodice. U izveštaju piše da nije bilo prijava za vršenje nasilja nad ubijenom dvogodišnjom Petrom.