15.03.2023.

12:58

Foto: printscreen

Hronika

POLICIJA TRAGA ZA BOSANCEM ZBOG UBISTVA RANKA ESKOBARA! Ovo je Marko Pjanović, dečko Azre Š. EVO GDE JE ZADNJI PUT VIĐEN

Pjanović koji se dovodi u vezu s ubistvom u poslednja 24 časa primećen je na području Bijeljine.

"Molimo građane ukoliko primete lice na fotografiji ili imaju neka saznanja o njegovom kretanju da odmah pozovu broj 122 ili se obrate najbližoj policijskoj stanici", rečeno je u MUP-a RS.

"Nezavisne novine" nezvanično saznaju da je sinoć u Sarajevu uhapšena Pjanovićeva devojka (22) za kojom je takođe bila raspisana međunarodna potjernica zbog ubistva Ranka Radoševića Eskobara 9. marta u Beogradu.

Prema nezvaničnim informacijama Uprava za organizovani i teški kriminal RS u saradnji sa MUP-om Srbije i policijom Brčkog su je locirali u Sarajevu te su obavestili sarajevsku policiju koja ju je uhapsila.

Informer

LICE SA POTERNICE! Marko Pjanović

Kako je saopšteno iz MUP-a Kantona Sarajevo, uhapšena je Azra Š. (22) u Brčkom, za kojom je raspisana međunarodna poternica zbog krivičnog dela ubistva R.R.

O hapšenju je obavešten dežurni tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine, a uhapšena je predata u Jedinicu za zadržavanje MUP-a Kantona Sarajevo.

Pretvarali se da su kupci automobila

Kako Informer.rs saznaje, Pjanović i Azra su se pretvarali da su kupci automobila.

- Bili su dan ranije na placu, kao zainteresovani za kupovinu i navodno dogovorili kupovinu jednog automobila. Sutra su u zakazano vreme za kupoprodaju, umesto njih dvoje, došle ubice-kaže sagovornik Informer.rs

Ranko Radošević (54) zvani Eskobar, iz Nikšića, ubijen je 9. marta u kafiću u sklopu benzinske pumpe u Rušnju, u Beogradu. U vezi sa tim ubistvom, u stanu na Novom Beogradu uhapšena dvojica muškaraca i maloletna devojka.

Prema saznanjima Marko Pjanović je jedan od vođa "Šedouza" iz Brčkog, navijačke grupe "Partizana".

Pjanović je, kako saznajemo od izvora iz istrage, bio blizak sa Veljkom Belivukom i Markom Miljkovićem, koji su u sklopu navijačke grupe "Principi" oformili organizovanu kriminalnu grupu kojoj se sudi za sedam teških ubistava.

- U avgustu 2017. godine poginuo je Siniša Radovanović zvani Škljo, bivši vođa "Grobara" iz Brčkog. Tada se na njegovo mesto nametnuo Pjanović, koji je  dovođen u vezu sa pucnjavom na navijače "Crvene zvezde" u Brčkom