15.03.2023.

14:07

Foto: printscreen

Hronika

BOSANSKI BONI I KLAJD DOŠLI GLAVE RANKU ESKOBARU! Lepa Azra i njen dečko odigrali ključnu ulogu u ubistvu VOĐE NIKŠIĆKOG KLANA

Azra je uhapšena u sarajevskom naselju Bjelave, a za njenim momkom Markom Pjanovićem iz Brčkog još se traga.

Ona se sumnjiči da je učestvovala u krađi kola "golf 4", u Kraljevu, koja su spaljena na Petlovom brdu posle ubistva.

Informer

Azra Š. je bila mamac za likvidaciju Ranka Eskobara

Kako je Informer.rs objavio, Pjanović i Azra su se Radoševiću predstavili kao kupci automobila.

- Bili su dan ranije na placu i navodno su dogovorili kupovinu jednog automobila. Sutra su u zakazano vreme za kupoprodaju, umesto njih dvoje, došle ubice - kaže sagovornik Informer.rs.

Azra Š. se sumnjiči i da je telefonom zvala Radoševića bi kako bi bili sigurni da će doći u vezi kupoprodaje vozila. Proverava se i da li je pomagala maloletnici (17), uhapšenoj sa glavnim osumnjičenima Stefanom Z. (28) iz Lebana i Lukom V. (26) iz Kraljeva, da namami Radoševića i dovede ga u Rušanj.

Stefan Z. i Luka V. saslušani su u Višem javnom tužilaštvu i branili su se ćutanjem, dok je uhapšena maloletnica iznela svoju odbranu.

Prema saznanjima Marko Pjanović je jedan od vođa "Šedouza" iz Brčkog, navijačke grupe "Partizana".

Informer

Za Marklom Pjanovićem je raspisana Interpolova poternica

Pjanović je, kako saznajemo od izvora iz istrage, bio blizak sa Veljkom Belivukom i Markom Miljkovićem, koji su u sklopu navijačke grupe "Principi" oformili organizovanu kriminalnu grupu kojoj se sudi za sedam teških ubistava.

- U avgustu 2017. godine poginuo je Siniša Radovanović zvani Škljo, bivši vođa "Grobara" iz Brčkog. Tada se na njegovo mesto nametnuo Pjanović, koji je dovođen u vezu sa pucnjavom na navijače "Crvene zvezde" u Brčkom- kaže naš izvor.

Ranko Eskobar je važio za vođu "nikšićke" kriminalne grupe, bliske "škaljarskom klanu" i njenom ubijenom vođi Jovanu Vukotiću (42), dok su Belivuk i Miljković bili povezani sa "kavačkim" klanom.