15.03.2023.

16:12

Foto: printscreen

Hronika

TREBALO DA UBIJE VUKOTIĆA NA SAHRANI KUMA! Optužnica protiv "kavčanina" na kontroli

Marija Raković, samostalna savetnica Višeg suda za odnose sa javnošću, potvrdila je da je ročište zakazano za 20. mart. Dodala je da je Mujović optužen za krivična dela stvaranje kriminalne organizacije, odnosno članstvo u sticaju sa dva krivična dela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Optužnica se zasniva na skaj komunikacijama u kojima se navodi da je Mujović po nalogu Zvicera i Slobodana Kašćelana trebalo da ubije Vukotića 31. jula 2020. u Baru, na sahrani njegovog kuma i vođe "barske" grupe Alana Kožara, koji je sedam dana ranije ubijen na Krfu.

U optužnici se navodi da Vukotić nije odlazio na groblje i prisustvovao sahrani, već je boravio u kući porodice Kožar, gde im je izjavio saučešće. Prema novom planu, okrivljeni Mujović je trebalo da puca u Vukotića prilikom glasanja na parlamentarnim izborima 30. avgusta 2020. godine, ali je plan propao jer Vukotić nije došao na glasanje.

Ni treći plan ubistva Vukotića nije uspeo. Okrivljeni je u oktobru 2020. godine ispred zgrade kotorske policije trebalo da ispali smrtonosne hice u Vukotića, ali nije uspeo, jer je uhapšen.

Okrivljeni Mujović se u tužilačkoj istrazi branio ćutanjem.

Jovan Vukotić ubijen je 8. septembra 2022. godine u Turskoj.