21.03.2023.

09:47

Foto: printscreen

Hronika

NENAD PERIŠ O POTRAZI NA DUNAVU: "To su trenuci kada je svaki sekund kao godina, treba se iskreno nadati"

Stravična nesreća dogodila se u subotu kada je potonuo čamac na kom su bila četiri prijatelja, jedan od njih Mane K. (37) uspeo je da ispliva, dok se ostalima izgubio trag u Dunavu.

Informer

Potraga na Dunavu

Mane je u izjavi koju je dao policiji, navodno objasnio da je uspeo da ispliva zahvaljujući dasci sa stiroporom. 

Informer

Uspeo da se spasi Mane K.

- On je objasnio da je duvao jak vetar. Da ih je jedan talas podigao, a potom drugi potopio. Uspeo je da dopliva do obale u Krnjači gde je ušao u kuću u kojoj je bila žena koja je obavestila policiju- rekao je ranije izvor Informera upoznat sa slučajem. 

Ovaj slučaj, nažalost podsetio je na potragu za Matejom Periš koji je nestao u noći dočeka prošle Nove godine. Njegovo telo pronađeno je nekoliko meseci kasnije i to baš na Adi Huji nedaleko od mesta gde potonuo čamac sa prijateljima. 

Nenadu Perišu kako je rekao za beogradske medije ova stravična nesreća probudila je stare rane.

- Čuo sam strašnu vest. Saosećam se sa porodicom i prijateljima nestalih muškaraca. Zajedno sam sa njima u molitvama. Predstoji im vreme iščekivanja kada je svaka sekunda kao godina. Treba se iskreno nadati i verovati pozitivnom ishodu uprkos slutnjama koje odnose dah i san. Iskreno se molim Bogu za sretne vesti- rekao je za "Telegraf.rs" Nenad Periš, čovek koji se mesecima nadao da mu je sin živ.

Informer

Nenad Periš

Nesrećni otac danima je obilazio Savu i Dunav, sve dok jedan od mornara na brodu nije primetio telo kako pluta Dunavom na Adi Huji.

Obdukcijom je bilo utvrđeno da je reč o telu Mateja Periša, mladića koji je iz Hrvatske došao da u Beogradu dočeka Novu godinu. 

Podsetimo, za nestalim mladićima traga veliki broj pripadnika MUP, prijatelji i rođaci koji su uputili apel svima koji su u mogućnosti da se priključe potrazi.