21.03.2023.

14:17

Foto: printscreen

Hronika

(VIDEO) UHAPŠEN SRBIN U ŠPANIJI! Zaplenjena veća količina droge i novca

Niame, kako navode španski mediji, Civilna garda uhapsila je sedam osoba zbog trgovine drogom u madridskim gradovima San Martin de la Vega , Parla i Fuenlabrada i u obližnjoj opštini Toledo Sesena.

Reč je o operaciji "Go Green", u kojoj su zaplenjene 583 biljke marihuane, 4.132 reznice za prodaju, 1.548 grama pupoljaka marihuane, 293 grama hašiša i više od 83.000 evra!

Informer

 

"Uhapšeni su jedna državljanka Španije i petorica muškaraca, njenih sunarodnika, i jedan Srbin. Njima se na teret stavlja krivično delo protiv javnog zdravlja zbog trgovine drogom, drugi za pripadnost kriminalnoj organizaciji iza krađu električne energije"  saopštila je policija u Španiji. 

Kriminaln grupa otkrivena je zahvaljujući prijavi građana, njihovih komšija koji su se žalili na jak miris ali čest nestanak struje.

"To je izazvalo sumnju njihovih komšija da je reč o plantaži  na kojoj se gaji marihuana. Tokom istrage, agenti su otkrili da je reč o kriminalnoj organizaciji koja se bavi trgovinom droge velikih razmera, uglavnom marihuane i hašiša. Prodavali su sami bez posrednika u najmanje dve provincije, Madridu i Toledu" naveli su iz policije za lokalne medije.

Informer

 

Prema navodima policije sumnja se da je grupa radila bez posrednika.

" Držali su kompletan posao u svojim rukama. Sami su proizvodili i distribuilarli drogu, preko jednog madridskog preduzeća " objasnili su u policiji, za "El pais"

Tokom hapšenja pretresene su porodične kuće osumnjičenih

" Pet porodičnih kuć policija je pretresla i u njima pronašla navedenu količina narkotika i novca. U dve kuće osumnjičeni su radili na pripremi kako bi postavili nove useve i na taj način proširili proizvodnju. Sedmorica uhapšenih su pet muškaraca španske nacionalnosti starosti od 24 do 45 godina, 42-godišnji Srbin i 35-godišnja Špankinja, i oni su izvedeni pred sud"  saopštila je policija.

Sumnja se da je vođa ove kriminalne grupe bio muškarac (45) iz Španije.