24.03.2023.

13:12

Foto: Lj.S.

Hronika

TRAGALI ZA ZLATOM, NABASALI NA MINE! U strahu od smrtne opasnosti odmah pobegli, LOVCI IH OTKRILI!

One su locirane u jednoj nedavno iskopanoj rupi, nedaleko do takozvane Dobrotićke česme u samoj šumi. Primetili su ih lovci, pa su prijavili policiji.

Prema našim saznanjima, reč je o minama koje su bez udarnog dejstva, usled uslova u kojima su bile, ali je zanimljivo da je rupa u kojoj su bile iskopana u novijem datumu. Zato se pretpostavlja da su je napravili tragači zlata, čiji su detektori verovatno reagovali na metal.

- Sigurno su pomislili da je reč o nekom plemenitom metalu, pa su kopali, ali ugledali mine I tako ih ostavili. Nisu naravno smeli da prijave, već su otišli - objašnjava osoba bliska istrazi na šta ukazuje samo mesto gde su mine pronađene.

Nelegalna potraga za zlatom

Traganje za zlatom na ovom prostoru nije novina, ali je nelegalno. I ranije su meštani okolnih planinskih sela viđali ljude sa detektorima, sve od ovog poteza ka Radanu i dalje, a prema legendama i pričama, prostor obiluje vrednim zakopanim predmetima. Sada su se verovatno u prvom momentu obradovali, jer su očekivali blago, ali naišli su na mine.