27.03.2023.

13:41

Foto: printscreen

Hronika

MAJKA DEVOJČICE ZATOČENE NA ZVEZDARI JE BILA NARKOMANKA! Dodeljena na staranje ocu, jer je utvrđeno da je podoban roditelj!

- Nakon informacije koju su tužilaštvo i policija dobili da se u stanu u Mirijevu, u kome je osumnjičeni živeo, nalazi i dete (2015.) čiji je otac osumnjičeni, postupljeno je u skladu sa odredbama ZKP, te je pribavljena saglasnost sudije za prethodni postupak Prvog osnovnog suda u Beogradu i zamenik javnog tužioca je dao nalog da policijski službenici radi neposrednog hapšenja učinioca krivičnog dela nasilno uđu u stan, obzirom da niko nije otvarao vrata, kojom prilikom osumnjičeni nije zatečen, ali je pronađena devojčica starosti 8 godina koja je odmah upućena na lekarske preglede i smeštena u Dom za nezbrinutu decu, odakle je prebačena u dečiju kliniku radi daljih detaljnih pregleda, budući da je konstatovano da je dete neuhranjeno i zapušteno.

Informer

Stan u kome je dete živelo sa ocem i maćehom je pun smeća

Po nalogu dežurnog zamenika javnog tužioca odmah je raspisana potraga za osumnjičenim U.P. zbog sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici iz čl. 194 KZ i krivično delo protivpravno lišenje slobode iz čl. 132 KZ na štetu nevenčane supruge, kao i da je izvršio krivično delo zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica iz čl. 193 KZ i kršenje porodičnih obaveza iz čl. 196 KZ u odnosu na dete.

Do sada je tužilaštvo došlo do saznanja da je devojčica – dete (2015) odlukom suda povereno na staranje ocu, obzirom da je majka ranije bila zavisnik, a da je utvrđeno da je otac podoban roditelj.

Nakon što osumnjičeni U.P. bude lišen slobode, biće mu određeno zadržavanje kako je to naloženo od strane dežurnog zamenika javnog tužioca dana 24.marta, te će u zakonskom roku biti saslušan na okolnosti izvršenja krivičnih dela koja mu se stavljaju na teret, a zatim će tužilaštvo sprovesti dokazni postupak o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena.