27.03.2023.

16:42

Foto:

Hronika

MRTVOG ŠIPTARA I KUMA ŠMINKALI CRVENOM BOJOM! Ubijeni su na drugom mestu, odneli im milione evra i kasete sa snimcima iz Šilerove!

Spasojević i Luković bili su osumnjičeni za učešće u ubistvu premijera Srbije Zorana Đinđića (48), koje se dogodilo 12. marta 2023. godine.  

Prema zvaničnoj verziji, pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) dobili su dojavu da se Šiptar i Kum kriju u jednoj vikendici u Meljaku. Jedinica je odmah otišla tamo, a kada su dvojica muškaraca primećena da izlaze iz kuće, nekoliko puta su upozoreni da stanu, ali su se o to oglušili. Kada su SAJ-evci primetili da je automatska puška uperena prema njima, zapucali su. Prvo je ubijen Spasojević. Zatim su spazili Lukovića kako pokušava da aktivira bombu, pa su i njega likvidirali.

S vođama "zemunaca" u društvu bio je i Dejan Milenković Bagzi, koji je kasnije postao svedok-saradnik. On je uspeo da pobegne.

Informer

Misterija njihove smrti još nije rešena

Međutim, poznati beogradski advokat i bivši sudija Okružnog suda u Beogradu, Goran Petronijević, ističe da su Šiptar i Kum ubijeni na drugom mestu, a ne na Meljaku, kako kaže zvanična verzija, a onda su doneti u dvorište tuđe vikendice na Meljaku.

Naredba za likvidaciju dvojice vođa "zemunaca", naglašava  Petronijević, dala je tadašnja demokratska vlast, jer su Šiptar i Kum bili ključni svedoci u otkrivanju istine o ubistvu premijera Đinđića. 

- Naredbodavci i organizatori ubistva premijera Đinđića nisu želeli da oni živi dočekaju suđenje i da se sazna uloga dela tadašnje vlasti i pojedinih stranih obaveštajnih službi u atentatu na premijera Zorana Đinđića. Otkrivanjem prave istine o ubistvu Spasojevića i Lukovića moglo bi da bude početak razotkrivanja prave istine o atentatu na Zorana Đinđića - ističe Petronijević. 

Advokat Petronijević: Scenario iz lošeg holivudskog filma

Dugogodišnji sudija i advokat napominje da su Spasojević i Luković uhapšeni, a zatim prebijeni, zbog čega su imali povrede na licu.

-  Zvanična verzija je da su oni pucali na policiju. To je glupost. Oni su tučeni, a pitanje je ko ih je tukao?! Uhapšeni su i mučeni, a onda doneti u Meljak. Kako su imali podlive od prebijanja po licu, ubice su im stavile svežu crvenu boju po licu, pošto se stara krv sasušila, kako bi sakrili zločin i sve maskirali. Verovatno su to veče i ćorcima pucali po dvorištu ili u vazduh kako bi se pomislilo da je u pitanju obračun. Sve to liči na scenario iz lošeg holivudskog filma -kaže Petronijević ya Informer.rs.

Informer

On navodi da je sproveo sopstvenu istragu jer je branio Sašu Pejakovića Peleta, jednog od osuđenih za ubistvo premijera Đinđića, a koji je poslednji video žive Šiptara i Kuma.

- Treći dan posle ubistva otišao sam u dvorište vikendice u Meljaku, ali nigde nisam našao tragove borbe i pucnjave. Nije bilo nikakvih čaura niti oštećenja na zidovima kuće, ograde i na stablima. Na travi nije bilo tragova krvi niti bilo kakvog znaka da su se tu dogodila ubistva. Uopšte nije bilo naznaka da su Šiptar i Kum boravili tamo - opisuje advokat Petronijević.

Dodaje da je sumnjivo i providno da je pored mrtvog Šiptara pronađen ogroman puškomitraljez, jer je od svedoka čuo da su on i Kum nosili samo pištolje i poluautomatsko oružje. 

- Nema nikakve logike da su prilikom bekstva nosili težak puškomitraljez iz Zemuna do Meljaka. Imali su i torbu sa nekoliko miliona evra, ali ona je nestala posle njihovog ubistva. Obojica su likvidirani kada su od njih saznali gde se nalaze kasete sa snimcima posetilaca Šilerove, kao i gde se nalazi njihov novac - zaključuje Petronijević.