30.03.2023.

06:50

Foto: printscreen

Hronika

MUŽ JE TUKAO, DECU JOJ ODUZELI, A LJUBAVNIK UBIO! Andrea je 10. žena u Srbiji koja je ubijena od početka godine

Nesrećna Kocićeva je tako bežeći od jednog nasilnika otišla u zagrljaj drugom nasilniku, koji joj je na kraju presudio.

- Prema D. K. izricane su hitne mere, shodno Zakonu o sprečavanju nasilja u porodici, gde se kao žrtva javljala njegova supruga, sada pokojna Andrea Kocić. Proverom kroz pisarnicu, utvrđeno je da su u ranijem periodu i protiv Bojana Manojlovića izricane hitne mere zbog nasilja prema drugim članovima njegove porodice - saopštili su iz tužilaštva.

Informer

 

Kako je utvrđeno istragom, Andrea je kobne noći bila u stanu kod Bojana sa kojim se, kako se sumnja, najpre posvađala nakon čega je nasilnik nasrnuo na nju i besomučno je tukao do smrti. Udarao ju je pesnicama po glavi, toliko da joj je lice bilo unakaženo, modro i u podlivima, a imala je i vidljive tragove nasilja po celom telu.

Spasli dete

Psiholog je u četvrtak naložio Andrei, pod pretnjom policijom, da dete hitno vrati babi, a u utorak je ubijena.

Biserka Jakovljević

Andreina deca u tom momentu nisu bila sa majkom, zahvaljujući ovaj put lokalnom Centru za socijalni rad, čime je možda izbegnuta još veća tragedija!

Naime, savesni socijalni radnik koji je bio uključen u proces razvoda između Kocićeve i njenog bivšeg muža, procenio je da ona nije u mogućnosti da brine o deci, jer je "zasnovala vanbračnu zajednicu sa problematičnim Manojlovićem, koji je heroinski zavisnik i ranije je osuđivan zbog pljački i nasilja".

Tako su starija deca poverena ocu, a mlađa Andreinoj majci.

- Čovek sa kojim je Kocićeva zasnovala vanbračnu zajednicu bio nam je poznat, jer je imao istoriju nasilnog ponašanja u partnerskim odnosima. Psiholog, koji je radio na predmetu, ukazivao je Andrei da okruženje u kome je sada nije bezbedno ni za nju, ni za njenu decu. Ona, međutim, nije prihvatila te savete - izjavila je za Informer direktorka Centra za socijalni rad u Jagodini Biserka Jakovljević.

Prijatelji: Bila je dobra i vesela duša

Prijatelji ubijene Andree u šoku su zbog njenog ubistva. Prema rečima njene prijateljice, nijedna žena, majka, drug, prijatelj, sestra nije zaslužila takvu smrt.
- Tog Bojana ne poznajem, a ne znam ni gde su njena deca. Mogu samo da kažem da je Andrea bila jedna dobra duša, žena vesele naravi, dobar drug i čovek. Bog da joj dušu prosti, anđeli s njom - izjavila je jedna prijateljica.

Prema rečima naše sagovornice, Andrea je u jednom trenutku odvela svoje najmlađe dete da živi sa njom i Bojanom.

- Psiholog joj je tad naložio, pod pretnjom policijom, da dete hitno mora da se vrati babi. Kocićeva je dobrovoljno vratila dete u četvrtak. Na žalost, samo nekoliko dana kasnije je ubijena, ali je izbegnuta veća tragedija, pošto je i njeno dete moglo da bude žrtva.

Monstrum zaćutao

Manojlović je juče izveden na saslušanje u Više tužilaštvo u Jagodini, gde se branio ćutanjem. Sudija za prethodni postupak mu je potom odredio pritvor do 30 dana.


U međuvremenu, čekaju se rezultati obdukcije pokojne Andree koja je, inače, deseta ubijena žena u Srbiji od početka godine.