02.04.2023.

18:03

Foto: printscreen

Hronika

TUŽILAŠTVO ISPITUJE DA LI JE OTAC MONSTRUM IMAO POMAGAČE! Istražuje se i odgovornost nadležnih službi!

- Preko policije i drugih državnih organa proverićemo što bi moglo da dovede eventualno novih postupaka i to: protiv lica u čijem je stanu uhapšen okrivljeni, kao i da li neko pomagao počiniocu nakon izvršenog krivičnog dela. Takođe, utvrdićemo da li je sa njim bilo jedno ili više lica, da li mu je neko pomagao i na koji način, da li su u srodstvu ili ne  - rečeno je u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Pored toga, Tužilaštvo će da istraži propuste u radu nadležnih isntitucija.

- Istražićemo da li ima propusta u Centru za socijalni rad u periodu od donošenja presude do pronalaska deteta u stanu, u kojem je zatečeno u strašnom stanju. Takođe, ispitaće se da li da li ima propusta u službi zaduženoj za obrazovanje deteta, odnosno za polazak u školu, zatim onih koji su trebali da ga evidentiraju devojčicu za vakcine, vrtić i predškolsko... Za neke od tih propusta ministarstva i zaštitnik građana vrše provere i nadzor, a koje izveštaje ćemo takođe zatražiti.Tu dokumentaciju ćemo potom dostaviti na ocenu Višem javnom tužilaštvu u Beogradu radi procene da li ima krivičnog dela iz nadleznosti Višeg suda pred kojim postupaju.

Prvo osnovno javno tuz.je od 24.3.kada smo dobili saznanja za nasilje u porodici odnosno mada je tadasnji dezurni zamenik obavesten  za zlostavljanje i mucenje od strane okrivljenog