05.04.2023.

08:05

Foto:

Hronika

TRUDNICA PREMINULA OD POVREDA, VOZAČ OSUĐEN NA DVE GODINE! Osuđen vozač "audija" koji je u Novom Pazaru udario majku i ćerku

On je proglašen krivim za izvršenje teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja, za koje je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora, a presudom mu je izrečena i trogodišnja zabrana upravljanja vozilima B kategorije, navodi Radio sto plus.

Pored toga, moraće da plati oko 400.000 dinara na ime troškova vođenja postupka.

Presudu Osnovnog suda potvrdio je i Apelacioni sud u Kragujevcu, odbivši žalbe Osnovnog tužilaštva i branioca okrivljenog, tako da je ona postala pravnosnažna.

Ejupović je proglašen krivim jer je 25. februara 2020. godine, u Dubrovačkoj ulici, u naselju Selakovac, gde je ograničenje 30 kilometara na sat, vozio “audi” brzinom većom od 61 kilometara na sat i udario Mersalu i njenu ćerku dok su prelazile kolovoz.

Informer

Nesreća

Mersala, koja je bila u drugom stanju, je tom prilikom zadobila teške telesne povrede zbog kojih je preminula pet meseci kasnije, dok je njena ćerka prošla sa lakšim telesnim povredama.

Saobraćajne nesreće u Selakovcu su učestale poslednjih godina, zbog čega su meštani tog, ali i drugih delova Novog Pazara, tražili preduzimanje hitnih mera kako bi se poboljšala bezbednost saobraćaja.

Početkom ove godine, a nakon protesta građana Mura zbog udesa u kojem je nastradala učenica dok je prelazila ulicu na pešačkom prelazu, u tom naselju postavljene su betonske platforme za usporavanje saobraćaja.