05.04.2023.

13:52

Foto: Insajder/Novak Đurović

Hronika

VOZILI PIJANI I DROGIRANI! Na srpskim putevima isključeno više vozača iz saobraćaja!

Zaječarska policija je zaustavila vozače "hjundaija" (50) i "fijata" (39) i droga testom utvrđeno je da su vozili pod dejstvom kanabisa.

U Boljevcu, vozač "lade" (50) vozio je sa 2,47 promila alkohola u organizmu, a sumnja se i da je vozio nedozvoljenom brzinom. On je sleteo sa puta i udario u saobraćajni znak, nakon čega je podlegao lakšim telesnim povredama. 

Vozači su zadržani u službenim prostorijama policije i protiv njih će biti podnete odgovarajuće prekršajne prijave.

Informer

 

Takođe, u protekla 24 sata, na području Južnobačkog okruga, dogodilo se šest saobraćajnih nezgoda, u kojima je jedna osoba teško, a tri su lakše povređene.

U istom periodu, na području Grada Novog Sada dogodilo se 5 saobraćajnih nezgoda, u kojima je jedna osoba zadobila teške, a tri lake telesne povrede. Policijska uprava u Novom Sadu je, 4. aprila, na području Južnobačkog okruga, otkrila i sankcionisala ukupno 271 prekršaj iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima - saopštila je policija. 

Na ovom području, iz saobraćaja je isključeno šest vozača i jedno vozilo, a zadržan je jedan vozač, zbog ponavljanja ili nastavljanja prekršaja. Zadržani vozač će, uz prekršajnu prijavu, biti priveden nadležnom prekršajnom sudiji.