06.04.2023.

12:50 >> 12:52

Foto: V.N.

Hronika

JEZIV ZLOČIN KOD SMEDEREVA! Sin majku udarao čekićem po glavi, nesrećna žena preminula u bolnici

Jezivo porodično nasilje, dogodilo se 23. februara, a nesrećna žena preminula je 29. marta ove godine u bolnici u Beogradu

- Sumnja se da je D.N.majku napao 23. februara oko 15 časova u porodičnoj kući u Osipaonici, nakon kraće svađe. Tom prilikom zadao joj je dva udarca većim čekićem, takozvanim “barozom” u predelu leve strane lica, nanevši joj tako teške telesne  povrede opasne po život u vidu preloma lobanje i kontuzije mozga. Kako je utvrđeno, u vreme izvršenja dela osumnjičeni je bio pod dejstvom alkohola. Tokom saslušanja koristio se pravom da ne iznosi svoju odbranu – potvrđeno nam je u tužilaštvu. 

Nesretna žena je sa teškim telesnim povredama opasnim po život primljena u bolnicu, a sinu je istog dana određen pritvor.

Prvobitno, bio je osumnjičen za ubistvo u pokušaju ali je, zbog smrtnog ishoda koji je nastupio, moguća i prekvalifikacija krivičnog dela.

Da li će se to dogoditi zavisi od nalaza i mišljenja veštaka koji još nisu dostavljeni tužilaštvu. 

Više javno tužilaštvo u Smederevu naložilo je obdukciju tela Danice N. iz Osipaonice kod Smedereva, koja je preminula u bolnici 29. marta, više od mesec dana pošto je hospitalizovana. 

-Više javno tužilaštvo naložilo je veštačenje, odnosno pregled i obdukciju pokojne, radi utvrđivanja da li je smrt eventualno neposredna ili posredna posledica krivičnog dela. Od nalaza i mišljenja veštaka zavisiće pravna kvalifikacija krivičnog dela koje se stavlja na teret osumnjičenom D.N. kao i naredni koraci u okviru istrage – saopšteno je iz ovog tužilaštva.